Foto: Pixabay

Nemusíte trávit hodiny v posilovně, vystačíte si i sami. Ke skvělé kondici a viditelnému výsledku snížení váhy vám postačí dvě hodiny pohybu denně a dodržování pitného režimu. Bez pohybu své tělo nikdy nezpevníte ani neubydete na váze tak, jak byste chtěli.

Co se dá v létě dělat pro lepší kondici

Můžete jezdit na in-line bruslích, chodit, běhat, jezdit na koloběžce, plavat. Důležité je začít po malých dávkách s pohybem.

Hubněte pomocí chůze

Chůze je lidsky nejpřirozenější pohyb.Do chůze zapojujte i horní končetiny. Vhodné je i se mírně rozcvičit a tím zahřát svaly. Pokud máte vyšší nadváhu, je vhodné začít plavat aby nedošlo přílišnému zatěžování kloubů v důsledků dopadů při chůzi.

Foto: Pixabay

Rozpis pohybu na týdny

V prvním týdnu začněte s vytrvalou chůzí po dobu půl hodiny. Nezapomeňte na pitný režim. Při stejné rychlosti chůze budete každý den rychlejší a dojdete na delší trasu. Tělo musí na pohybu uvyknout. Není vhodné chodit první dny na dlouhé trasy. Kondici si musíte natrénovat. To se dá docílit každodenním tréninkem.

Ve druhém týdnu o půl hodiny přidejte. Vydejte se na vycházku každý den po dobu jedné hodiny. Dbejte na to, ať dobře dýcháte.

Ve třetím týdnu choďte hodinu a půl v kuse. Samozřejmostí jsou i krátké pauzy na pití.

Ve čtvrtém týdnu se pusťte do dvou hodin chůze. V tomto stádiu jsou již viditelné výsledky tvarování těla, váha a kondice.

Pohyb činí potěšení pro tělo a mysl. Při každém pohybu se naše tělo činí silnější a odolnější.

Pokud chcete začít běhat, začněte také na krátkých trasách než se rozhodnete běhat kilometry. 

Je také velmi vhodné jíst až po tréninku. Užijte si zábavu a ještě u toho vypadejte skvěle.

Zdroj: Health.com