Foto: Pixabay

#1 Dělejte, to co vás baví

Pokud vás nebaví běhání jednoduše neběhejte, nemá cenu se do toho nutit. Jakmile se do každého jednotlivého tréninku budete muset nutit je mnohem větší pravděpodobnost že se cvičením skončíte úplně. Pokud vás baví tancovat, posilovat, plavat, jezdit na koni, jóga, pilates a, nebo cokoliv co vás napadne jen do toho. Uvidíte že s radostí a úsměvem je to mnohem jednoduší.

#2 Cvičte v prostředí, kde vám je příjemně

Pokud se v posilovně cítíte nejistě, tak není nic špatného začít cvičit jinde doma, venku, workoutové hřiště, bazény… Možností máte spousty, tak se neomezujte jen na jednu jedinou věc.

#3 Najděte si parťáka na cvičení

Ideálně pokud budete mít stejný cíl, ale samozřejmě to není podmínkou. Pokud se budete s někým podporovat a motivovat se navzájem bude se vám lépe cvičit.

#4 Soukromý trenér

Toto je trochu více finančně náročné řešení, ale pokud si se svým trenérem sednete, tak mi věřte, že se každý trénink promění na jednu velkou motivaci.

#5 Soustřeďte se na cíl

Pokud jste začali cvičit s tím, že chcete zhubnou, nebo nabrat svaly. Soustřeďte se na ten cíl. Zapisujte si své pokroky a radujte se z nich.

#6 Cvičte podle nějakého plánu

Nyní se nám hodně rozmohli cvičící plány od různých lidí. Najděte si někoho, kdo je vám sympatický a pořiďte si od něj cvičící plán. Myslím, že každého uspokojuje odškrtávat si hotové věci. 

#7 Cvičte ve skupině lidí

Zkuste jít na nějakou skupinovou lekci. Uvidíte, že síla skupiny vás vtáhne ani nebude vědět jak. Než se nadějete bude konec lekce a vy se budete těšit na příští týden.

#8 Pocit po cvičení

Po cvičení se do těla vypouští hormon štěstí (endorfin), motivujte samy sebe tímto pocitem.

#9 Střídejte typy tréninků

Necvičte pořád dokola stejné typy tréninků, pokud pořád běháte a už vás to nebaví zkuste silový trénink a obráceně. Samozřejmě možností je spousty stačí si jen vybrat. Zkuste třeba jízdu na kole, bruslení, plavání, odbíjená, badminton, kopaná, jóga…

#10 Kupte si nové oblečení na cvičení

Nemusí se nutně jednat jen o oblečení. Může to být nějaká pomůcka ke cvičení, kterou toužíte vyzkoušet. Něco, co vás nakopne a udělá vám radost.

Zdroj: Gymbeam.cz (odkaz)