Pizza Margherita na celozrnné tortille

Pizza Margherita na celozrnné tortille

Počet porcí

1

porce
Příprava

10

minut
Pečení

15

minut
Kalorie

606

kcal

Suroviny

  • celozrnná tortila

  • rajský protlak nebo kečup

  • mozarella

  • rajče

  • vejce

  • stroužek česneku

  • bazalka

  • olivový olej

  • tymián

  • oregáno

Postup

  • najemno nastrouháme jeden stroužek česneku a dáme do mističky

  • přidáme rajský protlak, tymián, oregáno a trochu olivového oleje. Někdy může být rajský protlak hustší, v tom případě doporučuji naředit třeba lžící vody.

  • vše důkladně promícháme

  • celozrnnou tortillu dáme na plech

  • pomažeme naší směsí z rajského protlaku

  • poklademe nakrájené rajče a mozarellu

  • dle chuti a pro větší množství bílkovin můžeme dát na vrch jedno syrové vejce

  • dáme péct do trouby na grill, ale jen cca 5-10 minut. Nutno neustále hlídat, protože tortilla se rychle spálí. Jakmile je sýr rozpeklý a vejce upečeno, můžeme servírovat

  • po vytažení z trouby pokapeme olivovým olejem a posypeme čerstvě nasekanou bazalkou

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Hovězí gulášek

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me