Zeleninový guláš

Zeleninový guláš

Počet porcí

4

porce
Příprava

30

minut
Vaření

30

minut
Kalorie

122

kcal

Suroviny

  • sójové nudličky

  • 3 cibule

  • 5 stroužků česneku

  • mletá paprika

  • sůl a pepř

  • kmín

  • majoránka

  • mouka na zahuštění

Postup

  • do kastrolu dáme sójové nudličky, vodu, kmín a stroužek česneku

  • vaříme cca 10 minut a poté scedíme

  • po zcezení přidáme nastrouhané 3 stroužky česneku, majoránku a poměrně hodně mleté papriky. Nudličky tak natáhnou tuto chuť a přijdou o svou typickou pachuť

  • cibuli nakrájíme najemno a opečeme na trošce olivového oleje

  • je důležité opéct ji skutečně do hněda. Po chvilce se začne cibule na dno pánve přichytávat. V tomto momentě je dobré přilít opravdu jen trochu vody a opět pokračovat ve smažení.

  • když je cibule opečená, vyndáme ji a rozmixujeme s trochou vody

  • do prázdné pánve dáme sójové nudličky a trochu opečeme. Nenecháváme moc dlouho, protože by mohla paprika zhořknout

  • po cca 1 - 2 minutách zalijeme rozmixovanou cibulí a přidáme ještě vodu

  • vaříme 30 minut. Poté dochutíme solí. V případě, že guláš nezahustila cibule, můžeme použít sójovou mouku či rozdrobený chleba

  • pokud ještě zahušťujeme, musíme ještě 5 minut provařit.

  • jako příloha může být knedlík, veganský knedlík, chléb, těstoviny.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Pomazánka z míchaných vajíček

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me