Zeleninový burger

IMG20210319001635

Zeleninový burger

Počet porcí

4

porce
Příprava

15

minut
Pečení

20

minut
Kalorie

614

kcal

Suroviny

  • 3 předvařené řepy

  • 100 g jáhel

  • 3 vejce

  • cibulka

  • strouhanka dle potřeby

  • nakládaná okurka

  • rajče

  • hrst míchaného salátu

  • bulky na hamburger

  • dia kečup nebo rajčatový protlak

  • sůl a pepř

  • majoránka

Postup

  • do hrnce dáme cca 1 litr vody a přivedeme k varu, jakmile začne voda bublat, přidáme jáhly a vaříme do měkka - cca 10 minut

  • po uvaření jáhly scedíme a necháme odkapat

  • nastrouháme si předvařenou řepu

  • do mísy smícháme, nastrouhanou řepu, jáhly, sůl, majoránku, strouhanku, vejce a trochu soli

  • vypracujeme těsto podobné těstu na bramboráky

  • na pánvi si rozpálíme tuk a nabereme vrchovatou lžíci směsi, kterou dáme na pánev a lehce lžící rozprostřeme, až vznikne burger o tloušťce cca 1 -1,5 cm (tenčí by nešel otočit)

  • chvíli počkáme, až se těsto zatáhne a pokusíme se otočit. Pokud se těsto rozpadá, musíme do mísy přidat ještě jedno vejce a trochu strouhanky, aby další burgery byly již v pořádku

  • po opečení dáme stranou vychladnout, popř. můžeme ještě na teplý burger dát plátek sýra. Pokud máte chuť, můžete tento burger klidně opékat i na grillu

  • bulku si rozřízneme na půl a na suché pánvi z vnitřní strany opečeme, aby se nám po přidání zbylých surovin nerozmočila

  • z obou stran namažeme kečupem či rajčatovým protlakem

  • na spodní stranu dáme najemno nasekanou cibulku, na plátky okurku a posadíme burger

  • navrch dáme hrst míchaného salátu, který můžeme ještě před tím trochu pokapat balsamikovým octem

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Hovězí gulášek

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me