Foto: Pixabay

V praxi není překvapením, že na podzim a na začátku zimy se nosí džíny, respektive je to asi takové překvapení, jako že v létě nosíte šaty. Již od devadesátých let je móda Denim prakticky konstantní a pokud vhodně zvolíte i další doplňky, nemůžete šlápnout vedle. Problém však je, že každý rok jsou trendy trochu jiné střihy a trochu jiné vzory. Proto pokud vytáhnete kalhoty z devadesátek, mohl by to být spíše trapas.

ELEGANTNÍ TMAVÁ STÁLE LETÍ

V dřívějších dobách letěly spíše džíny se štrasem nebo lehkým rozparkem, naproti tomu dnes se spíše vracíme k elegantním tmavším barvám v ležérním stylu bez nějakých extrémních příkras. Nohavice jsou pak jednoduché a rovné a s prostý nevýrazným stehem. Díky tomu, že se jedná o relativně jednoduchý styl, může vám takový módní kousek vydržet v šatníku i několik sezón. Rozhodně se nemusíte bát vzít tmavě modré nebo i černé džíny někam do lepší společnosti, samozřejmě sladěné s dalšími vhodnými doplňky.

Foto: Pixabay

PRO NĚKTERÉ SPÍŠE SLIM

Některé ženy mají krásné plus size tvary, za které se rozhodně nemusí stydět. Pokud však patříte mezi ty, pro které je hranice 60kg smrtelná, oceníte jistě i zprávu, že v módě jsou i slimky. V minulých letech příliš v módě nebyly, ale nyní se s velkou slávou zase vracejí. Můžete tak bez obav vytáhnout i takové kalhoty, které jste musely zahrabat na dno krabice. Nic nezkazíte ani těsnými kalhotami, které se za těch pár let trochu „srazily“ v pračce a které vyžadují trpělivost, než se do nich dostanete. Opět ale platí, že je lepší vybírat takové modely, které jsou bez výraznějších vzorů či stehů.

POHODLNÉ BAGGY

Pro ty, kteří se rádi hezky obléknou, ale nechtějí zároveň příliš řešit větší stehna či zadek, přijdou vhod jistě tzv. baggy džíny. Ty se vyznačují tím, že mají širší nohavice a jsou velice pohodlné na nošení. Zároveň pod takovými širokými nohavicemi můžete leccos schovat.

Foto: Pixabay

PATCHWORK LETÍ

Pokud patříte mezi odvážnější ženy a předchozí kategorie vám připadaly nudné, vězte, že máme něco i pro vás, protože do módy vchází i patchwork. V praxi tak není problém mít model, který vypadá jako by byl sešitý z několika starších modelů podobného odstínu, nebo můžete zajít ještě dál a střídat dva různé odstíny důmyslně rozházené po celých džínách.

BAREVNÝ PODZIM, BAREVNÉ KALHOTY

Když někomu řeknete džíny, jednoznačně se každému vyjeví modrá barva. Módní průmysl je však naštěstí bohatší, a proto nabízí rozličné barevné provedení i pro džíny. Nejvíce trendy barvy jsou jednoznačně žlutá, růžová a zelená. V případě, že chcete džíny sladit s lepším outfitem, doporučujeme vybrat spíše béžovou nebo šedou baru. Pozor si dejte u bílých džín, které se sice hodí i na podzim, ale v deštivém počasí se na nich rádo usazuje bláto od kolemjedoucích aut. Takto vyzdobený model je pak spíše pro ostudu.

Zdroj: ProZeny.cz (odkaz)