Křupavý nesmažený řízek s jáhlovou strouhankou

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Křupavý nesmažený řízek s jáhlovou strouhankou

Počet porcí

1

porce
Příprava

30

minut
Kalorie

125

kcal
Doba pečení

20

minut

Suroviny

  • 1 kuřecí prso

  • 2 PL bílého jogurtu

  • jáhlová strouhanka (může být i klasická)

  • 1 vejce

  • sůl

  • pepř

  • sušený česnek

  • chilli

  • mletá červená paprika

Postup

  • V misce si smícháme jogurt, vejce, jogurt a koření

  • Maso si naporcujeme a obalíme v těstíčku

  • poté ho obalíme ve strouhance - v případě jáhlové strouhanky je zapotřebí ji více zamáčknout do masa

  • pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních na 20 minut

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz
    ARCHIV ČLÁNKŮ