Foto: Pixabay

Podle mého názoru je důležité umět poslouchat svoje tělo a mít úměrně zdravý životní styl. Důležité je však odlišit hlas organismu, který se dožaduje třeba ovoce od pouhé chuti. Samozřejmě nikdy nezhubnete, pokud se nebudete vůbec hýbat. Není potřeba být vrcholový sportovec, ale malá procházka jednou denně neuškodí. Můžete třeba na cestě z práce jít na autobus nebo tramvaj kus pěšky.

Existují však různé doplňky a čaje, které bez větších problémů a hlavně bez naší vlastní námahy pomáhají hubnout. Jejich funkce je v podstatě v nastartování metabolismu tuků. Jedním takovým prověřeným čajem je směs zeleného čaje, skořice, bobkového listu a hřebíčku. Právě tento čaj zcela prokazatelně pomáhá rozpouštět tuky v oblasti břicha.

Foto: Pixabay

JAK SI TAKOVÝ ČAJ VYROBIT?

Pokud si však myslíte, že je to prakticky nemožné, zkuste si uvařit třikrát denně jeden šálek tohoto čaje a již za týden můžete na sobě pozorovat výrazné změny postavy. Pokud však tento čaj spojíte se zdravou stravou a zdravým pohybem, budou se samozřejmě výsledky násobit. Největší výhodou je, že veškeré potřebné suroviny máte běžně doma. Co vlastně budeme potřebovat:

  • 800 ml vody

  • jednu celou skořici nebo lžičku mleté

  • tři bobkové listy

  • polévkovou lžíci zeleného čaje

  • čtyři hřebíčky

Nejlepší pak je dát všechny tyto suroviny do hrnce a následně přivést k varu. Vaříme asi pět minut a následně necháme dalších deset minut vyluhovat. Tento čaj se samozřejmě doporučuje pít neslazený. Chuť můžete trochu zjemnit použitím citronu. Dávkování se doporučuje hned po ránu, aby se nám organismus nastartoval. Výhodou je, že tento čaj nezabírá pouze na oblast bříška, ale také na hýždě a stehna. Tento čaj však v žádném případě nemá nahradit plnohodnotnou pestrou stravu, ale naopak má být doplňkem takovéto stravy.

PROČ TO FUNGUJE?

Zelený čaj sám o sobě nemá kalorie, ale naopak je ve velkém spaluje. V praxi také dokáže potlačit chuť k jídlu a podporuje spalování v oblasti bříška. Podobně pak pracuje i skořice, která podporuje trávení, zlepšuje funkci inzulinu a zabraňuje zvýšenému ukládání tuků v těle. Podle některých testů dokonce snižuje skořice hladinu cukru v krvi.

V praxi tak tento čaj pomáhá nejen diabetiků II. typu. Šálek čaje dokáže stabilizovat hladinu cukru v krvi s tím, že vitamin B1 stimuluje inzulinové receptory a napomůže enzymu, který je aktivuje. Díky tomu může vaše tělo lépe zpracovávat glukózu. Proto je nejlepší tento čaj pít zcela na lačno.

Ne jinak je tomu s bobkovým listem a hřebíčkem, které oba dokáží výrazně podpořit trávení a posilují metabolismus. Čaj pak snižuje mimo jiné i plynatost a je zároveň prevencí proti rakovině, vředům či zvracení. Zároveň snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi, čímž dokáže zároveň zmírnit riziko tvorby trombů.

Zdroj: HealthLine.com (odkaz)