Foto: Pixabay

Velké procento lidí v dnešní době má spíše sedavé zaměstnání a mnohdy je to zkombinované i s nezdravým životním stylem. To může vést k nejrůznějším obtížím a nemocem, ale především to pocítíte na svých zádech. Bolest zad je jednou z nejčastějších bolestí, která sužuje většinu populace.

V dnešní době, kdy kvůli pandemii byla přesunuta část zaměstnanců na tzv. home-office, se situace nezlepšila. V práci totiž bývá kancelářská židle s ortopedicky tvarovanou opěrkou. Podle studie si kvalitní kancelářský nábytek koupilo jen 11 % zaměstnanců. Ostatní tráví čas na gauči či pracují z postele. To samozřejmě obecnému problému s bolestí zad vůbec neprospívá, protože při běžné práci alespoň chodili fyzicky do práce a měli pohyb. Dnes tráví celý den v posteli či na gauči.

masážní relaxační křeslo
masážní relaxační křeslo

Bolest zad nezpůsobuje jen sezení na gauči, ale také ohýbání se při vaření a úklidu, protože restaurace bývají zavřené, a pokud se více lidé vyskytují doma, vzniká i větší nepořádek, který je třeba uklidit. Podle průzkumu trpí silnou bolestí zad až 64 % lidí v produktivním věku. V určitých chvílích však narazíme na situaci, kdy nám pouze občasné protahování nebude stačit a bolest se bude v budoucnu spolu s přibývajícím věkem stupňovat.

Existují sice doplňky stravy, ale ty v žádném případě nenahradí pestrou domácí stravu, a navíc jsou to z velké části jen drahá placeba. Naštěstí existuje jedna možnost, kterou doporučují i rehabilitační doktoři, a to je masáž. V dnešních dnech jsou však masážní salony zavřené a i kdyby byly otevřené, nedokázali byste se řádně uvolnit s rouškou na ústech.

Tou jedinou variantou, jak předejít budoucím bolestem a problémům, je tak masážní relaxační křeslo, které vám nabídne profesionální masáž a zároveň i spoustu dalších programů. I přes to, že se jedná o jedinou možnost, jak si zachránit zdraví a nestrávit důchod na invalidním vozíku, namítají někteří lidé, že se jedná o drahé stroje.

Pokud však porovnáme užitnou hodnotu a cenu, zjistíme, že jsou ve skutečnosti levné. Můžeme si to názorně porovnat – masáž bychom měli vykonávat ideálně jednou týdně. Pokud však budete do salónu chodit pravidelně dle doporučení, za jeden rok zaplatíte více než za profesionální masážní křeslo. Jeden z uživatelsky velice dobře hodnocených e-shopů www.rskresla.cz nabízí například v předvánočním čase slevy 41 %, čímž se stávají relaxační křesla masážní ještě výhodnější.