PŘEHRAJTE SI CELÝ ČLÁNEK ZDE:

Foto: Pixabay

Kdo by nechtěl být hubený. Většina lidí pak zápasí s problémem v oblasti většího bříška, kterého se nedovedou zbavit ani při sebe náročnějším cvičení či sebe přísnějším jídelníčku. O to těžší je pak zhubnout v oblasti stehen, kde nás navíc trápí i takové problémy jako pomerančová kůže.

Jedinou výhodou je, že většinou nejsou problémy s tukem v oblasti stehen spojeny s ohrožením zdraví či života, jako v případě tuku v oblasti břicha. Proto jsme dali dohromady některé osvědčené rady, které vám pomohou právě tyto partie zhubnout.

Foto: Pixabay

Většina profesionálních trenérů a nutričních poradců vám však řekne, že musíte posilovat celé tělo, chodit běhat nebo cvičit a hlavně musíte drasticky změnit svůj jídelníček. Zkrátka se vás snaží přesvědčit, že není jiná cesta, než se mučit.

Společně zkusíme k celému problému přistupovat o něco optimističtěji a zaměříme se na kritické partie. Je jasné, že se musíme začít zbavovat tuku v celém těle, nejde mít velké břicho a nohy jako laňka. Ale během naší snahy a cvičení se můžeme zaměřit více na posilování svalů na dolních končetinách.

Odborníci radí dřepy, stačí ale chůze

Většina odborníků radí provádět dřepy a výpady. Tito odborníci jsou však hubení a nevědí, jaké trápení s klouby a koleny můžeme v případě velkých stehen a pár kilo navíc mít. Pokud to však vaše kolena dovolí, tři série po deseti dřepech vám jen prospějou.

Alternativou k dřepům je pak obyčejná chůze. V podstatě stačí, když si dopřejete třikrát týdně chůzi ostřejším tempem alespoň na 45 minut. V praxi ale není ani ta ostřejší chůze úplnou podmínkou, protože zde platí pravidlo: „Pomalá chůze je lepší než žádná“.

Také zde platí úměrnost, takže čím rychleji a déle budete chodit, tím rychleji se zbavíte svého stehenního tuku. Podle názoru odborníků by tělo mělo začít efektivně spalovat tuk až po prvních třiceti minutách minimálně střední zátěže.

Nejlepší posilovna jsou obyčejné schody

Chůze je pro člověka zřejmě nejpřirozenější pohyb, zlepšuje prokrvení končetin, preventivně působí proti vzniku křečových žil a hemeroidů a navíc napomáhá trávení. Na rozdíl od fitness center nehrozí při chůzi žádný zbrklý, nepřirozený a rotační pohyb, který by nám mohl velice rychle způsobit zranění.

Právě ve fitness centrech bez odborného dohledu si můžete velice snadno špatným používáním nástroje způsobit zranění v podobě housera či vyhřezlé ploténky. I chůze má však svá pravidla. Během chůze byste se měly snažit tlačit ramena dolů a spíše dozadu. Bradu pak vystrčte mírně dopředu.

Super věc je pak chůze do schodů, která je na posílení stehen jako dělaná. Pozor si však dejte na opačný směr, protože chůze ze schodů je velice náročná na kolena, kterým neprospívají prudké dopady. Ideální situace je, kdybyste mohli chodit do schodů klidně někde v obchodním centru či v paneláku, ale zpět jeli výtahem.

To, jak rychle chcete zhubnout je jen na vás. Toto jsou jen rady, jak se zaměřit na oblast stehen, ale pokud přidáte lepší stravu a posilování celého těla, půjde vám vaše snaha o mnoho rychleji.

Zdroj: Vlasta.cz (odkaz)