Biryani – chutná smažená rýže

byrani

Biryani – chutná smažená rýže

Počet porcí

4

porce
Příprava

30

minut
Vaření

20

minut
Kalorie

127

kcal

Suroviny

  • 300 g uvařené basmati rýže

  • 50g mrkve

  • 50g celeru

  • 50g petržele

  • 1 paprika

  • 1 chilli paprika

  • 5 hřebíčků

  • sůl

  • pepř

  • kari koření

  • zázvor

  • česnek

  • 2 vejce

  • 1 cibule

  • citronová šťáva

Postup

  • na rozpálenou pánev dáme trochu oleje a přidáme vajíčka. Potom, co z toho vznikne omeleta ji vařečkou roztrháme na kousky.

  • přidáme nakrájenou cibuli, papriku, chilli papriku, nastrouhaný zázvor, česnek, rozdrcený hřebiček a na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu

  • když zelenina změkne, přidáme uvařenou rýži, promícháme a necháme osmahnout

  • na závěr osolíme, opepříme, přidáme kari koření

  • Můžeme dochutit citronovou šťávou

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Hovězí gulášek

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me