POSLECHNĚTE SI CELÝ ČLÁNEK ZDE:

Foto: Pixabay

Již několik let nabízí Všeobecná zdravotní pojišťovna příspěvky pro své pojištěnce pro nejrůznější potřeby a účely. Nově se rozhodla Všeobecná zdravotní pojišťovna vrátit do svých příspěvků pro rok 2022 i příspěvek na dentální hygienu.

Tentokrát se však vedení pojišťovny rozhodlo uvést nižší příspěvek než v minulosti a zároveň je zde omezení, že pojištěnci ho mohou čerpat jen do března tohoto roku. Jako další výhody přináší VZP například příspěvky na nepovinná očkování.

Foto: Pixavbay

Dentální hygiena je služba specializovaného zdravotníka a je dle definice nehrazená z veřejného zdravotního pojištění. V rámci dentální hygieny dokáže specializovaný zdravotník za zhruba 30 minut zkontrolovat stav dásní, sliznic, odstranit zubní kámen, pigmentaci či naleštit sklovinu.

Do dentální hygieny samozřejmě patří i výběr zubních kartáčků, mezizubních kartáčků, dentálních nití nebo výběr zubních past. V minulém kalendářním roce mohli čerpat příspěvek na dentální hygienu jen dárci krve, kostní dřeně, krevních destiček či krevní plazmy.

Od ledna tohoto roku však mohou příspěvek na dentální hygienu čerpat všichni pojištěnci VZP, a to bez ohledu na věk či onemocnění. Příspěvek je ve výši 300 Kč, přičemž vyšetření dentálního specialisty se pohybuje nezřídka okolo 1000 Kč.

Tento plošný příspěvek je pouze pilotním programem, ale pokud se osvědčí a bude vyhodnocen jako úspěšný, bude zařazen do standardní nabídky pojišťovny. Pokud budete chtít tento příspěvek čerpat, budete muset doručit do pojišťovny originál platebního dokladu, který však nesmí být starší než tři měsíce.

Zdroj: Vitalia.cz (odkaz)