Celozrnné buchty s povidly

IMG20211230124802

Celozrnné buchty s povidly

Počet porcí

6

servings
Příprava

60

minut
Kalorie

236

kcal
Pečení

30

minut

Suroviny

  • 2 lžičky medu

  • 1 vejce

  • 300 ml mléka

  • 450 g celozrrné špaldové mouky

  • 1 kelímek povidel

  • 0,05 l rumu

  • kůru z jednoho citronu

Postup

  • Nejdříve smícháme droždí, vlažné mléko, med a trochu mouky. Vše necháme trochu vzejít. 

  • Poté přidáme zbytek surovin mimo povidla a rumu a vypracujeme klasické těsto a necháme vykynout zhruba jednu hodinu.

  • Mezitím si smícháme povidla, která jsou tuhá, s rumem tak, aby směs zřídla.

  • Těsto si vyválíme a odřízneme čtvereček o velikosti zhruba 10x10cm. Doprostřed čtverečku si dáme lžičku těsta a zabalíme. Musíme si však dát pozor, aby nikde nebyla ani prasklinka, nebo nám náplň při pečení vyteče. 

  • Hotovou buchtu dáme do pekáčku a ze všech stran ji pomažeme rozpuštěným máslem. Takto skládáme jednu buchtu vedle druhé. 

  • Buchty pečeme při 180 °C asi 20 - 30 minut. Musíme je však hlídat, až zhnědnou. 

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me