Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Netradiční segedínský guláš s domácím uzeným
3
porce60
108
kcalSuroviny
30 dkg vepřové pečeně
2 hrsti kysaného zelí
15 dkg uzeného
4 kuličky nového koření
kmín
majoránka
sladká paprika
1 červená paprika
2 větší cibule
2 rajčata
Postup
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a přidáme kmín
Do rozpáleného oleje přidáme cibuli nasekanou najemno a opečeme ji dozlatova. Pokud se bude připalovat, můžeme podlít malým množstvím vody.
Poté přidáme na kostičky nakrájené uzené a zelí, které si přesekneme na menší kousky, aby se vešlo na lžíci a nedělalo dlouhé "žížaly"
Znovu promícháme a opékáme dozlatova
Přidáme majoránku a papriku a rychle zamícháme, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla
Po minutce přidáme nakrájená rajčata a papriku
Zalijeme vodou nebo masovým vývarem a vaříme cca 45 minut dokud není maso měkké.
Na závěr můžeme zahustit jíškou, nastrouhanou bramborou nebo rozdrobeným chlebem
TIP
- Vepřové maso volíme raději libovější, jako například pečeni či kýtu
- Kdo má rád pikantnější, může přidat spolu se sladkou paprikou i chilli dle chuti.
- Dobré je smíchat mletou papriku v poměru jedna ku jedné sladkou a uzenou papriku.