POSLECHNĚTE SI CELÝ ČLÁNEK ZDE:

Foto: Pixabay

Vše je ale ve skutečnosti jinak, než se zdá. Všechny tyto důvodu jsou jen zdánlivé štěstí. Podle někoho je ale šťastné manželství a věrnost jen nedostatkem příležitostí k záletům. My jsme pro vás připravili několik jednoduchých ukazatelů, podle kterých poznáte, že máte šťastné manželství.

RÁDI SE DOMŮ VRACÍTE?

Každý má občas nějaké trápení, těžkosti v práci, bolesti hlavy nebo jen jedete dlouhou dobu v kuse a potřebujete zkrátka jen vypnout? Mnozí muži rádi jdou za kamarády, na fotbal či do hospody. Správně by však měli toužit po tom vrátit se domů, ke své partnerce.

Naprostý ideál by pro vás mělo být přijít domů, vzít si pohodlné oblečení, obejmout manželku/manžela, dát si společně čaj a kouknout se na hezký film nebo si jen tak spolu povídat. Pod pojmem manželka/manžel byste měli mít synonymum pohody, klidu, bezstarostnosti a spokojenost.

MÁTE POCIT BEZPEČÍ A JISTOTY?

Říká se, že strach do manželství nepatří. To však není pravda, protože strach o druhého nebo o to, zda má vše co potřebuje je naprosto v pořádku. Na druhou stranu strach o věrnost svého manžela/manželky či strach z toho, zda bude mít dobrou či špatnou náladu a zda se pohádáte kvůli nějaké hlouposti rozhodně do správného vztahu nepatří.

Strach máte mít z toho, že ztratíte práci, že vám ujede autobus, že zdraží potraviny, ale váš manžel/manželka by rozhodně neměli být zdrojem strachu. Právě naopak má to být přístav plný pokoje, radosti, bezpečí a jistoty. Máte mít pocit, že spolu zvládnete vše a se všemi strachy se společně poperete.

Foto: Pixabay

NEMĚJTE TAJEMSTVÍ

V tomto případě není myšleno fyzický stud, ale spíše psychická ostýchavost. V praxi jde o to, že byste neměli mít problém svěřit se tomu druhému s nějakou slabostí, starostmi, s tím, že vám je špatně a hlavně se nesmíte bát ukázat nějakou slabost. Vše, co vám váš manžel/manželka řekne, vnímáte jako dobře myšlenou radu a nikoliv jako zlou kritiku.

Dalším takovým znakem týkající se studu je svěřování se a strach z projevování svých emocí. V případě, že se nebojíte plakat, smát se či se přitulit strachem, jste na správné cestě. Musíte jednoduše sdílet své pocity, emoce i vaše slabosti. Tím se mezi vámi vytvoří velice silné pouto, které vás sváže více než pohlavní styk.

SVĚŘUJTE SE

Ve správném vztahu byste se měli svěřovat jeden druhému, a to nejen v případě, že máte hlad nebo jste si zakoupili nové boty. Svěřovat byste se měli i v případě, že máte špatnou náladu, někdo vás urazil nebo i v případě, že jste nemocný a něco vás trápí.

V ideálním vztahu byste měli být jako malé dítě, které se nemůže celý den dočkat, až řekne mamince, co všechno se stalo. Vše dobré i zlé. Přesně tak si to manželé slibují v kostele: „V dobrém i ve zlém, dokud vás smrt nerozdělí.“

Někdy se může stát, že váš život je jako procházka růžovou zahradou a někdy je to spíše jako chodit bosou nohou po lávě. Bohužel v dnešní době mají ženy své kamarádky a muži zase své kamarády v hospodě, kterým se svěřují. To je však špatně, protože váš manžel/manželka má být tím nejdůležitějším člověkem v životě.

MÁTE JINÝ NÁZOR, TO JE V POŘÁDKU

V mládí jsme naivní, i když si myslíme, že jsme dospělí. Myslíme si, že za všech okolností musíme mít stejný názor, protože jinak se k sobě prostě nehodíme. To je však velká lež, protože na světě neexistují dva stejní lidé. Jde spíše o umění komunikace.

Na druhou stranu není správné mít jiný názor na úplně všechny otázky. V životě totiž narazíte nejen na malichernosti, ale také na zásadní otázky týkající se destinace dovolené, výchovy dětí, náboženské otázky nebo jakou aviváž používat. Můžete se milovat, ale pokud jeden chce žít ve městě a druhý na vesnici nebo pokud jeden chce na dovolenou do Alp a druhý k moři, nikdy to nemůže být šťastné manželství.

Pokud byste spolu přesto zůstali, bylo by to jen manželství plné kompromisů a ústupků. Bez nich to však ale také nejde, ale manželství naplněné potlačováním sebe sama není ideální. Pěstujte tak vzájemnou komunikaci a také se učte kompromisům, pokud chcete šťastné manželství, budete je potřebovat.

Zdroj: ProZeny.cz (odkaz)