Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Kuře na paprice

Počet porcí

3

porce
Doba přípravy

7

minut
Doba vaření

30

minut
Kalorie

84

kcal

Suroviny

  • 1 kuřecí stehno

  • 1 kapie nebo červená paprika

  • 1 PL zakysané smetany

  • 2 cibulky

  • kuřecí vývar nebo vody

  • trocha másla

  • mletá paprika

  • celozrnná mouka na zahuštění

Postup

  • Vykostíme si kuřecí stehno nebo si rozkrojíme kuřecí prso na medajlonky

  • maso osolíme a opepříme

  • do rozpáleného kastrolu si dáme trochu oleje a dáme kuřecí maso kůží dolů

  • maso opékáme z každé strany do zlatova, avšak alespoň 7 minut, aby jsme měli jistotu, že je maso hotové

  • když je maso hotové, vyndáme ho stranou a do výpeku dáme cibuli nakrájenou na kostičky

  • až cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou papriku či kapii

  • osolíme, opepříme a přidáme asi dvě vrchovaté lžičky mleté papriky

  • vše lehce zapražíme. Dáme pozor, aby nám paprika nezhořkla. Poté zalijeme vývarem nebo vodou. 

  • v této podobě necháme opékat zhruba 20-30 minut

  • po uvaření přidáme 1 PL zakysané smetany a 1-2 PL mouky. Vše důkladně rozmixujeme, mouku provaříme a případně dochutíme.