Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Katův šleh – hospodská specialita

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

30

minut
Kalorie

143

kcal

Suroviny

  • 300g vepřové kýty

  • 1 konzerva krájených rajčat

  • 2 červené papriky

  • 1 větší cibuly

  • 3 stroužky česneku

  • kukuřice

  • 2 nakládané nebo čerstvé feferonky

Postup

  • Maso si nakrájíme na poměrně tenké nudličky, osolíme, opepříme a promícháme.

  • Na pánvi si rozpálíme olej a přidáme maso, které opékáme do hněda.

  • Poté přidáme česnek a nakrájené feferonky podle chuti každého. Vše promícháme a necháme chvíli zarestnout.

  • Poté přidáme na proužky nakrájenou papriku a cibuli a vše chvíli porestujeme. Následně přidáme kukuřici a sušené chilli.

  • Jako poslední přidáme krájená rajčata z konzervy. Necháme dalších cca 10 minut restovat.

TIP

  • Čerstvá rajčata, která se prodávají u nás mají nevýraznou chuť a nejsou příliš sladká. Naproti tomu rajčata z konzervy jsou ze Španělska či Itálie a jsou voňavá a sladká. Proto je lepší použít ty, protože dodají našem jídlu ten správný chuťový element.