Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Katův šleh – hospodská specialita
Počet porcí
4
porceDoba přípravy
30
minut
Kalorie
143
kcalSuroviny
300g vepřové kýty
1 konzerva krájených rajčat
2 červené papriky
1 větší cibuly
3 stroužky česneku
kukuřice
2 nakládané nebo čerstvé feferonky
Postup
Maso si nakrájíme na poměrně tenké nudličky, osolíme, opepříme a promícháme.
Na pánvi si rozpálíme olej a přidáme maso, které opékáme do hněda.
Poté přidáme česnek a nakrájené feferonky podle chuti každého. Vše promícháme a necháme chvíli zarestnout.
Poté přidáme na proužky nakrájenou papriku a cibuli a vše chvíli porestujeme. Následně přidáme kukuřici a sušené chilli.
Jako poslední přidáme krájená rajčata z konzervy. Necháme dalších cca 10 minut restovat.
TIP
- Čerstvá rajčata, která se prodávají u nás mají nevýraznou chuť a nejsou příliš sladká. Naproti tomu rajčata z konzervy jsou ze Španělska či Itálie a jsou voňavá a sladká. Proto je lepší použít ty, protože dodají našem jídlu ten správný chuťový element.