Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Nesmažený holandský řízek s jarní cibulkou
Počet porcí
6
porceDoba přípravy
40
minut
Kalorie
339
kcalSuroviny
0,5 kg mletého masa
kukuřičná strouhanka
celozrnnou špaldovou mouku
2 jarní cibulky
2 krajíce celozrnného toastového chleba
1 mozzarella
4 stroužky česneku
2 vejce
trocha mléka
kmín
sůl
pepř
Postup
V mléku rozmícháme jedno vajíčko a přidáme na kostičky nakrájený toastový chléb. Vše promícháme a necháme chléb nasáknout.
Dále přidáme mozzarellu, česnek, jarní cibulku, mleté maso, sůl, pepř a kmín a vše prohněteme.
Z těsta si připravíme šest bochánků, které obalíme 1. v mouce, 2. ve vajíčku s mlékem, 3. ve strouhance a takto obalené řízky dáme na vymazaný plech.
Pečeme na 180 stupňů na 35 minut.
TIP
- Před pečením je dobré udělat do řízku uprostřed malý důlek, protože pečením trochu řízek vzkypí a tímto si zajistíme, že bude rovnoměrně propečený