Nesmažený holandský řízek s jarní cibulkou

holandský řízek

Nesmažený holandský řízek s jarní cibulkou

Počet porcí

6

porce
Doba přípravy

40

minut
Kalorie

339

kcal

Suroviny

  • 0,5 kg mletého masa

  • kukuřičná strouhanka

  • celozrnnou špaldovou mouku

  • 2 jarní cibulky

  • 2 krajíce celozrnného toastového chleba

  • 1 mozzarella

  • 4 stroužky česneku

  • 2 vejce

  • trocha mléka

  • kmín

  • sůl

  • pepř

Postup

  • V mléku rozmícháme jedno vajíčko a přidáme na kostičky nakrájený toastový chléb. Vše promícháme a necháme chléb nasáknout.

  • Dále přidáme mozzarellu, česnek, jarní cibulku, mleté maso, sůl, pepř a kmín a vše prohněteme.

  • Z těsta si připravíme šest bochánků, které obalíme 1. v mouce, 2. ve vajíčku s mlékem, 3. ve strouhance a takto obalené řízky dáme na vymazaný plech.

  • Pečeme na 180 stupňů na 35 minut.

TIP

  • Před pečením je dobré udělat do řízku uprostřed malý důlek, protože pečením trochu řízek vzkypí a tímto si zajistíme, že bude rovnoměrně propečený

O autorovi – Lukáš Erlebach

Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

Přidat na Seznam.cz

ARCHIV ČLÁNKŮ
Follow Me