Celerová pomazánka s mrkví

Celerová pomazánka s mrkví

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

10

minut
Calories

108

kcal

Suroviny

  • 1 nízkotučný tvaroh

  • 2 nastrouhané mrkve

  • 1 menší celer

  • 2 vajíčka na tvrdo

  • 1 malá cibule

  • šťáva z 1/2 citronu

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Vajíčka uvaříme na tvrdo a nastrouháme na hrubém struhadle.

  • Na hrubém struhadle také nastrouháme celer a mrkev. Cibuly nasekáme na jemno nebo nastrouháme na jemném struhadle.

  • V míse si smícháme tvaroh, vajíčka, šťávu z citronu, sůl, pepř a cibuly.

  • Nakonec přidáme i nastrouhaný celer a mrkev a vše pořádně promícháme. 

TIP

  • Pro lepší chuť nechte odležet v chladu alespoň hodinku. Ideálně však přes noc.

O autorovi – Lukáš Erlebach

Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

Přidat na Seznam.cz

ARCHIV ČLÁNKŮ
Follow Me