POSLECHNĚTE SI CELÝ ČLÁNEK ZDE:

Foto: Pixabay

Proto je zapotřebí připustit si, že nic netrvá věčně. Kolikrát si pak říkáte, že jste strávili dvacet let života s někým, koho teď již nemilujete a chtěli byste za každou cenu vrátit čas. Naštěstí existují určitě znaky, podle kterých se dá předpokládat, že vztah nemá budoucnost, i když si to ani jeden prozatím nemyslí.

Minimálně by nás tyto znaky měli varovat, abychom byli více obezřetní. Nebavíme se pak jen o tak očividných znacích, jako jsou hádky, vydírání, obviňování a nevěra, kde již každý ví, že to prostě nemá cenu. Podíváme se proto na ne tak obecně známé znaky, kterým mnohdy lidé nevěnují bohužel tolik pozornosti.

Nemáte ve vztahu respekt

Jedním z prvních věcí, která by měla upoutat naši pozornost je nedostatek respektu. Tento nedostatek respektu se může projevovat různými způsoby, jako je například ponižování či urážení. Pamatujte si, že nikdo nemá právo vás urážet a ponižovat, a tím spíše ne nikdo, s kým chcete žít. To by měl být člověk, na kterého se můžete naprosto spolehnout.

Foto: Pixabay

Citové vydírání

Citové vydírání se může projevovat i v podobě přetvářky. Uvedeme příklad – partner je na veřejnosti lev salónů, okouzlující, milý a výmluvný, ale jakmile jste s ním sama, tak jen křičí, nadává a je nerudný. S tím souvisí i skutečnost, když vám partner začne zakazovat pod různými záminkami a vydíráním, že se nesmíte stýkat se svými přáteli či rodinou a začne vám cenzurovat váš volný čas.

U tohoto druhu chování si musíte dát obzvlášť pozor, protože nikdy nepřijde najednou. Vždy to začíná tak, že místo cesty k vašim rodičům začne vymýšlet jiné a důležitější povinnosti, proč tam nemůžete jet.

Nejste jako jeden

Dalším takovým znakem je určitě jakási nesoudržnost či neochota podílet se s vámi na čemkoliv. To může být někdy způsobeno i přirozeným procesem, kdy je partner přetěžován v práci a prostě jen nemá náladu řešit, jakou barvu mají mít záclony. To samozřejmě nevadí a je na nás, abychom ho podpořili.

Zcela jiná situace ale vznikne, když se i vyhýbá fyzickému kontaktu a nechce nám dát ani pusu. To ale také nemusí být známkou konce vztahu, protože v praxi stačí jen umět s tím druhým komunikovat. To že se milujete ke šťastnému životu totiž rozhodně nestačí. Život je totiž otázkou kompromisů a komunikace. Dost část ale nechtějí manželky své partnery třeba obtěžovat svými problémy a tak můžou vzniknout velká nedorozumění, která mohou skončit i rozvodem.

Každý máte jiné představy

Každý má dozajista své sny a není možné najít někoho, kdo tyto sny s vámi budou na sto procent prožívat. Je správné, když máte něco, čemu se věnujete každý sám. Na druhou stranu není možné, abyste měli totálně odlišné sny. Pokud váš manžel rád jezdí na dovolenou do Alp, kde nachodí 100 km, ale vy dáváte přednost dovolené na pláži u moře, je problém.

Nikdy totiž nebudete mít hezkou dovolenou. Buď budete u moře, ale budete se dívat na to, jak ten, koho milujete, je otrávený, nebo budete šlapat 100 km do kopce o budete otrávená vy. Jak už bylo řečeno výše, vztah je otázkou priorit, komunikace a umění kompromisu. Je proto nezbytné partnera seznámit s našimi sny a najít kompromis, např. dovolená v Itálii, kdy se bude půlka dovolené ležet na pláži a půlka chodit po horách. Oba tak budete šťastní.

Pořád to stejné dokola

U některých vztahů probíhají neustále hádky a spory stále dokola na stále stejná témata. To ale může znamenat daleko hlubší a závažnější problém, který se ale stále dá vyřešit. Pokud nejste schopni sami si nějak pomoci, sednout si a v klidu si vše vyříkat, můžete navštívit i odbornou pomoc v podobě partnerských poraden.

Ne vždy ale musí jednoznačně jít o konec vztahu, na druhou stranu nemá smysl zůstávat ve vztahu, který nemá budoucnost pod záminkou, že by se to mohlo zlepšit. Každopádně vždy v průběhu života vyhodnocujte situaci a každý problém řešte hned na počátku, než dojde k nejhoršímu. Rozhodně nedělejte předčasné závěry.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)