Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Počet porcí

5

porcí
Dobra přípravy

30

minut
Kalorie

124

kcal

Suroviny

  • 500 g zeleného hrášku

  • zakysaná smetana

  • 1 l zeleninového vývaru

  • 1 cibulka

  • sůl

  • pepř

Postup

  • v hrnci si rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Když je cibule do sklovata, přidáme zeleninový vývar a zelený hrášek, osolíme a opepříme. 

  • Po 15 minutách vaření přidáme zakysanou smetanu nebo smetanu na vaření a necháme cca 2 minutky ještě probublat. 

  • Na závěr vše rozmixujeme  dochutíme.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Hovězí gulášek

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me