Foto: Pixabay

Žijeme v poměrně uspěchané době, kdy každé ráno běžíte do práce, pak na nákup, do školky a školy pro děti, a když přijdete domů a najíte se, máte konečně pocit bezpečí a pohody. Jakoby z vás spadl velký balvan stresu a zátěže. Tak je to také správné, náš domov by pro nás měl být jakýsi přístav pohody, kde se cítíme nejlépe.

Proto, abychom se v našem bytečku cítili co nejlépe, si ho musíme také uzpůsobit našemu vkusu a udělat si ho takový, jaký se právě nám líbí, nehledě na to, co říkají sousedi, rodina nebo módní trendy. V našem bytě totiž bydlíme my, a proto jen my máme právo o tom rozhodnout.

Foto: Pixabay

Již naše babičky věděly, že to, co udělá byt útulným je bytový textil. Když vezmete v úvahu poměrně malou rozlohu panelákového bytu v poměru, jak velkou plochu zde zabírají například záclony. Jde proto o výrazný prvek a je zapotřebí se mu také náležitě věnovat. Nemůžete tam dát zkrátka nějaký kus látky, ale musí vkusně ladit s celým interiérem.

Záleží pak na vašem vkusu, zda si zvolíte decentní motiv, jednobarevné záclony nebo něco výraznějšího. Pokud se bojíte, že byste sami nezvládli záclonu upravit rozměrově vašim potřebám, bojíte se zcela zbytečně. Existují totiž zkušení a ověření dodavatelé záclon, jako je třeba web dante.cz.

Na tomto webu hravě najdete třeba i hotové záclony, což znamená, že jsou již ušité v několika rozměrech a vy si jen vyberete, který rozměr vyhovuje právě vám. Druhým výraznějším bytovým textilem, který je silně dominantní, je rozhodně povlečení. To pro změnu zabere většinu plochy v ložnici, a i zde je nutné ho vhodně zkombinovat s dalším bytovým textilem, jako jsou výše zmíněné záclony, závěsy a další bytový textil v podobě ručníků, přehozů, polštářů na pohovce, atd. Nespokojte se zkrátka s tím, že máte velkou stěnu a bezpohlavní byt. Vtiskněte mu trochu svého já.