Křupavé langoše

Křupavé langoše

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

20

minut
Kalorie

201

kcal

Suroviny

  • 10 dkg eidamu

  • 300 g celozrnné hladké mouky

  • 1 ČL kypřícího prášku

  • 3 stroužky česneku

  • rajský protlak/kečup

  • 150 g bílého jogurtu

  • sůl

Postup

  • v míse smícháme mouku, kypřící prášk, bílý jogurt a sůl. Vymícháme v hladké těsto a necháme zhruba deset minut odležet.

  • z kousku těsta vymodelujeme placku a dáme ji péct na 180 stupňů na zhruba 8 minut

  • hotový langoš potřeme směsí vody a nastrouhaného česneku, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • Directions Step

TIP

  • Existuje i varianta na sladko, a to když langoš po vytažení z trouby posypete skořicovým cukrem

O autorovi – Lukáš Erlebach

Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

Přidat na Seznam.cz

Hovězí gulášek

ARCHIV ČLÁNKŮ
Follow Me