Foto: Pixabay

Každý, kdo byl někdy u moře, jistě zažil ten problém, kam se jít vyčůrat. Buď máte na výběr velké pláže se stovkami lidí a sociálním zařízením, ale velkými frontami a nebo můžete jít na opuštěnou pláž a spolehnout se na otevřenou náruč matky přírody. Pro někoho se to může zdát nechutné a pro jiného zase přirozené.

Jisté je to, že močit na pláži nebo do moře je neslušné. To si uvědomili i představitelé španělského města Vigo, které se rozhodlo zakázat močit do moře pod pokutou 18 tisíc korun. Nejde však jen o močení do moře, ale obecně močení na veřejnosti. Podobný zákaz platí i v Praze, ale na rozdíl od pražských radních nabídli španělští radní i řešení.

Foto: Pixabay

Rozhodli se totiž na veřejná prostranství nainstalovat veřejné toalety. Tím by se mělo předcházet nechutnému zvyku. Otázkou však zůstává, jak chtějí městští strážníci kontrolovat, zda někdo nemočí do moře a jak mu prokážou, že ta teplá žlutá skvrna pochází přímo od něho.

Ve Španělsku na vás ale nečeká jen tento zákaz, ale zároveň se například nesmíte promenádovat po městě v plavkách nebo u pánů nahoře bez trička. Jinak vám hrozí také další pokuta. V platnost vstoupí tato pravidla 18. července. Další pravidlo zakazuje rezervovat si místo na pláži pomocí osušek a dek.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)