Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Král burgerů – jak na šťavnaté hovězí

Počet porcí

2

porce
Doba přípravy

20

minut
Kalorie

353

kcal

Suroviny

  • 2 jarní cibulky

  • 1 okurka

  • 2 rajčata

  • 1 zakysaná smetana

  • 2 stroužky česneku

  • 1 žlutá cibule

  • 2 vajíčka

  • 1 hlávkový salát

  • 1 PL dijónské hořčice

  • 3 lžíce rajského protlaku

  • 1 PL worcesterové omáčky

  • 1 červenou cibulku

  • 10 dkg chedaru

  • 0,5 kg hovězího mletého

  • 2 bulky

  • citron

Postup

  • Hovézí mleté osolíme, opepříme, přidáme vajíčka, worcesterovou omáčku a rajský protlak. Vše promícháme a uděláme dva burgery. Ty dáme zprudka opéct z obou stran a z každé strany zhruba 10 minut. Ke konci přidáme nastrouhaný chedar a necháme ho ještě dvě minuty volně roztékat.

  • Bulky si z vnitřní strany natřeme olejem či máslem a dáme je vnitřní stranou na pánev, aby byly hezky křupavé a neprosakoval nám dresing.

  • Mezitím si připravíme nakládanou cibulku - červenou cibulku si nakrájíme na slabá půl kolečka, přidáme olivový olej, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Tím docílíme, že cibule nebude tak štiplavá.

  • Dresing si připravíme jednoduše - zakysanou smetanu osolíme, opepříme a přidáme česnek.

  • Na závěr vše navrstvíme, na spodní stranu bulky dáme dresing, trochu salátu, rajče, okurku, burgr s chedarem, navrch přidáme ještě lžíci dresingu a přiklopíme vrchní částí bulky.