Foto: Pixabay

Je léto a to znamená čas procházet a výletů. Na takový výlet si většinou vezmeme svačinku, pití a spoustu dalších věcí. Výlet si většinou pořádně naplánujeme, ale co nikdo nemůže předvídat a na co se nemůže nikdo připravit je situaci, když na vás přijde potřeba jít na WC.

V takovém případě vyhledáme křovíčko či nějaký stromeček a v nepozorovaný čas vykonáme potřebu. Problém ale zůstává v tom, že po nás zbude většinou hromada papírových kapesníků a spolu s tím i nevzhledná zapáchající hromádka v tom horším případě.

Foto: Pixabay

Přesně s tímto problémem zápasí i v Českém ráji, a proto se Sdružení Český ráj, ochránci přírody, obce a platforma Travelbakers rozhodli společně proti lidskému nešvaru či lidskému zoufalství bojovat. Spustili společně kampaň, která má upozornit na to, že lidské exkrementy ubírají dané oblasti na atraktivitě.

Zároveň s tím se rozhodli vytvořit chytrou mapu toalet, které jsou v oblasti Českého ráje veřejně přístupné. Tato mapa je pak k dispozici na speciálním webu wcvraji.cz. Ředitel Travebakers, Pavel Pichler, upozornil na to, že pokud nemáte v Českém ráji k dispozici internet či mobilní zařízení, existuje i komiks, který vysvětluje jednoduchá pravidla, jak s i v takovém případě v přírodě počínat. Problém je, že s sebou musíte mít i toaletní lopatku.

Zdroj: liberecka.drbna.cz (odkaz)