Foto: Pixabay

Aniž byste to sami tušili, tak mnoho výrobků a značek pochází z Velké Británie, která si v současné době připomíná smrt královny Alžběty II. Právě Alžběta II. propůjčila známým značkám určitou prestiž, protože jim vyjadřovala podporu a nebo přiznala, že je má sama ráda. Platnost této královské podpory musí nyní schválit i král Karel III.

Jako hlavní zástupce značek, které dostávaly královskou podporu patří třeba kabáty Burberry, oblíbená čokoláda královny Cadbury, Cerálie Kellogg’s, kečupy Heinz, čaje Fortnum and Mason nebo známý aperitiv Dubonnet. Některé z těchto značek jsou pravidelnými dodavateli výrobků na královský stůl již přes sto let.

Foto: Pixabay

Jako příklad můžeme uvést čaje Fortnum and Mason, kteří již v roce 1902 připravili speciální směs čajů pro krále Edwarda VII. Stejně tak společnost Kellogg’s dodávala ze svých továren cereálie přímo do rezidencí královny. Především ve Velké Británii tak můžete v regálech nalézt potraviny, které mají britský státní znak na svém obalu.

Tím máte zaručenou špičkovou kvalitu, královskou podporu i tradiční recepturu. Zároveň to znamená, že tyto značky se dodávají přímo na královský stůl. Seznam těchto výrobků spravuje Asociace držitelů královského certifikátu. Je pak otázka, co by se s těmito značkami stalo, pokud by se rozhodl Karel III. tuto podporu neprodloužit.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)