Lahodná francouzská cibulačka

Lahodná francouzská cibulačka

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

30

minut
Kalorie

96

kcal

Suroviny

  • 8 velkých cibulí

  • 1,5 l vývaru

  • 1 bagetka

  • 2 dcl bílého mléka

  • tymián

  • plátek másla

  • 5 kuliček nového koření

  • 2 bobkové listy

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Cibuli si nakrájíme na jemno. V hrnci si rozpálíme trochu oleje a přidáme tam nakrájenou cibuli do zlatova.

  • Po chvilce osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření a po čase můžeme i máslo a víno.

  • Když má již cibule svou hnědou barvu, zalijeme polévku vývarem a pozvolna vaříme 20 minut. Nakonec to celé rozmixujeme.

  • Bagetku natřeme trochou másla či oleje a necháme v troubě na 200 stupňů na gril lehce zezlátnout. Pak ji posypeme trochou strouhaného sýra a znovu dáme na gril. 

TIP

  • Cibulačka se servíruje s rozpečenou bagetkou a sklenkou dobrého vína.

O autorovi – Lukáš Erlebach

Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

Přidat na Seznam.cz

Ovocný svařák

AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

DALŠÍ ČASOPISY

IT pro Tebe

ARCHIV ČLÁNKŮ
Follow Me