Lokše s rumovými povidly

Lokše s rumovými povidly

Počet porcí

4

porce
Prep time

30

minutes
Kalorie

142

kcal

Suroviny

  • 500 g uvařených brambor

  • 150g polohrubé mouky

  • sůl

  • povidla

Postup

  • Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle a přidáme mouku a trochu soli. 

  • Vypracujeme hladké těsto a nenecháváme ho dlouho odležet, protože zbytečně vlhne.

  • Odtrhneme si kousek těsta a vyválíme si placku o tloušťce cca 3 mm. 

  • Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem a na sucho dáme placku opékat. Stačí zhruba 3 - 5 minut z každé strany. Hotové lokše potřeme povidly.

TIP

  • Pro lepší chuť můžete povidla rozmíchat s rumem.
  • Lokše se mohou podávat i na slano. Na Slovensku se tradičně podávají třeba místo knedlíků ke kachně či kuřeti.

O autorovi – Lukáš Erlebach

Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

Přidat na Seznam.cz

Ovocný svařák

AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

DALŠÍ ČASOPISY

IT pro Tebe

ARCHIV ČLÁNKŮ
Follow Me