Paprikové lusky s rajskou omáčkou

Paprikové lusky s rajskou omáčkou

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

60

minut
Kalorie

115

kcal

Suroviny

  • 6 bílých paprik

  • 2 konzervy nakrájených rajčat

  • 2 cibule

  • 100g celozrnné rýže

  • 300g mletého hovězího masa

  • 0,5l vývaru

  • skořice

  • sůl

  • pepř

  • mletý zázvor

  • 4 bobkové listy

  • 5 kuliček nového koření

  • 1 PL octa

Postup

  • Maso si osolíme a opepříme a pořádně promícháme. K masu přidáme uvařenou rýži a opět promícháme. 

  • Z papriky odkrojíme špičku a odstraníme semínka. Poté papriku opatrně naplníme masovou směsí. 

  • Do pánve si dáme trochu oleje a rozpálíme ho. Přidáme cibulku a opékáme do růžova. Poté přidáme nové koření, bobkový list, mletý zázvor a skořici.

  • Po minutce přidáme i cukr, ocet a znovu promícháme. 

  • Celou směs opákáme, dokud cukr nezhnědne. Hned poté přidáme rajčata a hovězí vývar. Dále vaříme asi 20 minut a nakonec můžeme rozmixovat tyčovým mixérem. 

  • Samozřemmě vyndáme bobkový list i nové koření. Papriky naskládáme do omáčky a dáme do trouby na 200 stupňů asi na 40 minutek. 

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me