Foto: Pixabay

Podle jejich analýzy by tím měla státní kasa přijít ročně od 650 milionů až po 1,8 miliardy korun. Poslankyně za Piráty, Klára Kocmanová, doslova prohlásila: “Navrhujeme tam, že by třeba samopěstitelé mohli vypěstovat až pět rostlin sami, stejně tak by si mohli v licencovaných prodejnách nakoupit určité množství konopné sušiny, a jsou tam vlastně takové návrhy, které se potom můžou v zákoně realizovat.”

Foto: Pixabay

Podle jiných stran je důležité především to, aby byly přesně stanovené podmínky, aby nedošlo k jejímu zneužití nebo aby nevznikala případná další závislost u lidí, kteří s tím doposud neměli zkušenost. Podle opozice to sice přinese nějaký finanční zisk do státního rozpočtu, ale zároveň se s tím pojí i výdaje, protože marihuana je spojována se zvýšenou kriminalitou, která musí být stíhána a potírána.

Doposud je u nás podle současné platné legislativy nelegální jakékoliv množství marihuany, které by u sebe člověk přechovával. Pokud máte u sebe jen do 10 gramů, je to bráno jen jako přestupek. Již dnes se ale zcela legálně dá nakoupit alternativa k THC obsaženém v marihuaně, a to je HHC. Piráti uvádí, že se jim podařilo přesvědčit i zbytek vlády, a proto je docela dobře možné, že v blízké budoucnosti to u nás bude jako v Nizozemsku, kde je marihuana zcela legální.

Zdroj: tn.nova.cz (odkaz)