Foto: Pixabay

Poměrně unikátní záležitostí v souvislosti s těmito sušenkami Oreo je fakt, že společnost vyrábějící tyto sušenky nechala pro tyto sušenky vybudovat protiatomový kryt. Ano, slyšíte správně. Společnost totiž chce uchovat tyto sušenky i pro další generace. Nový bunkr je vybudován na Špicberkách.

Bunkr byl představen v souvislosti s asteroidem 2018VP1, který před čtyřmi lety minul těsně Zemi. Tento asteroid však není příliš velký, a proto by ani případný průlet atmosférou ani nepřežil. Nicméně tato skutečnost stačila u vedení společnosti, aby se pokusila zachránit sušenky Oreo i tajnou recepturu pro budoucí generace.

Každá sušenka umístěná ve speciálním bunkru je pak zabalená ve speciální fólii, která by ji dokázala ochránit před čímkoliv v rozmezí teplot 62 stupňů až 148 stupňů Celsia. Mimo sušenek jsou v bunkru umístěny i zkumavky se sušeným mlékem. Budoucí generace tak mohou smíchat toto sušené mléko se sněhem a v klidu si vychutnat Oreo sušenku namočenou do mléka.

Bunkr je dílem architekta Markuse Thorelanda a zajímavé je, že je postaven v těsné blízkosti od globální semenné banky. Tato banka je pak vystavená za podobným účelem, ale zde se nachází semena miliony rostlin, které mají být zachráněny v případě nějaké globální katastrofy. Pokud by někdo chtěl pochybovat o existenci bunkru, může si to ověřit na souřadnicích (78°08’58.1″N, 16°01’59.7″E). Do trezoru se ale nejspíše nedostanete, protože je kódovaný. Otázkou ale je, jak by tento kód mohli prolomit budoucí generace.

Zdroj: GovTech.com (odkaz)