Foto: Pixabay

Svá studia absolvoval v Římě, kde v roce 1964 promoval z oboru teologie. Již o rok později zahájil svou pastorační činnost a vydal se na dráhu římskokatolického kněze. Elias Vella se celý život věnoval hlavně exorcismu, což je vymítání ďábla a démonů. Pro někoho se mohou tyto praktiky zdát jako středověké, nicméně o existenci ďábla Elias nepochyboval a bojoval s ním vší silou.

Byl ustanoven hlavním maltským exorcistou a dokonce vedl Komisi pro okultismus a satanismus, která měla za úkol studovat jevy související s okultismem, spiritualismem a satanismem. Díky svým bohatým zkušenostem byl samozřejmě i častým hostem v různých pořadech, přednáškách a seminářích, kde se dělil o své zážitky a zkušenosti.

Nejednou dostal otázku, zda je exorcismus něčím podobný tomu, co vídáme ve filmu Zaklínač, kde se točí hlavy kolem své osy nebo lidé levitují, odpověděl Elias, že tyto věci se skutečně dějí a je to realita, ale nestávají se prý u jednoho exorcismu ani u jedné osoby.

Elias Vella doslova prohlásil: „Režisér Zaklínače zkrátka vzal veškeré možné jevy známé z exorcismů a všechny je aplikoval na jednu postavu. Můžete mít jedince, který přehnaně otáčí hlavou a vy nevíte, jak je to možné, ale děje se to. Nejčastěji se však extrémním způsobem stupňuje agresivita, takže jedinec dokáže rozdrtit židli a roztrhat ji, jako by to byl kus lepenky.“ Příčina úmrtí je prozatím neznámá, ale až budeme vědět více, určitě vám to oznámíme.

Zdroj: MaltaToday.com (odkaz)