Tradiční rýžový nákyp se švestkami a skořicí

Tradiční rýžový nákyp se švestkami a skořicí

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

45

minut
Kalorie

180

kcal

Suroviny

  • 0,5 kg rýže

  • 0,5 kg švestek

  • 1 l mléka

  • vanilkový cukr

  • skořicový cukr

  • 3 vajíčka

  • skořici

  • med

Postup

  • Do hrnce si dáme mléko, med, vanilkový cukr a rýži. Tím docílíme toho, že i ta rýže bude ochucená a oslazená.

  • Rýži uvaříme dle návodu, většinou tak 15 minut. U celozrnné rýže to bude trvat 25 minut.

  • Po uvaření rýže vypneme plotnu a přilijeme ty tři vajíčka. Vajíčka pořádně vmícháme do rýže. 

  • Zapékací misku vymažeme máslem nebo olejem a dáme tam polovinu té rýže. Na to poklademe vypeckované švestky bříškem nahoru. 

  • Švestky rovnoměrně zasypeme skořicovým cukrem. 

  • Navrch dáme druhou polovinu rýže, kterou také můžeme posypat skořicí. 

  • Dáme to do předehřáté trouby na 160 stupňů na zhruba 30 minut.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me