Domácí jablečná povidla s hruškami a skořicí

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Domácí jablečná povidla s hruškami a skořicí

Počet porcí

10

porcí
Doba přípravy

70

minut
Kalorie

105

kcal

Suroviny

  • 2 kg jablek

  • 3 hrušky

  • 1 dcl rumu

  • 1 a půl badyánu

  • 5 kuliček nového koření

  • 2 ČL hřebíčku

  • 2 PL citronové šťávy

  • mletý zázvor

  • skořice

Postup

  • V hmoždíři si nadrtíme koření, takže si tam dáme badyán, hřebíček, nové koření a vše pořádně rozdrtíme.

  • Dále si oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme hrušky a jablka.

  • Směs jablek a hrušek dáme do hrnce a přidáme 2 ČL skořice, 1/2 ČL mletého zázvoru, směs koření z hmoždíře a kdo chce, může přidat na kilo jablek kilo cukru. My to ale děláme bez cukru a sladíme to hruškami. Povidla jsou pak svěží a chutná.

  • Dále přilijeme deci rumu. Vše pořádně promícháme a přivedeme pomalu k varu. 

  • Povidla necháme problublávat asi hodinku. Na konci můžeme povidla promixovat tyčovým mixérem a za tepla zavařit do sklenic.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz
    ARCHIV ČLÁNKŮ