Žemlovka sypaná perníkem

Žemlovka sypaná perníkem

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

60

minut
Kalorie

98

kcal

Suroviny

  • 6 krajíců celozrného toastového chleba

  • 1 tvaroh

  • 2 dcl mléka

  • 5 vajec

  • 5 jablek

  • vanilkový puding

  • skořicový cukr

  • kůru z jednoho citronu

  • 5 cl rumu

  • perník na strouhání

Postup

  • Začneme tvarohem, takže do tvarohu si dáme jedno vajíčko, kůru z jednoho citronu, vanilkový puding a rum. Vše poctivě vymícháme.

  • Dále si oloupeme a nastrouháme jablka a přidáme do nich skořicový cukr a trochu strouhaného perníku. Tím docílíme bezvadné chutě i bez zbytečného cukru. Navíc ním perním poslouží jako strouhanka a absorbuje zbytečnou tekutinu.

  • Vše dobře vymícháme. 

  • V jiné misce si smícháme vajíčka s mlékem a namočíme zde toastový chléb a vyskládáme ho do pekáčku či formy. 

  • Po vrstvětoastového chleba poklademe vrstvu jablek a navrch znovu vrstvu chleba. Celé to pak dáme péct do předehřáte trouby na 160 stupňů asi na 30 minutek.

  • Když to vytáhenem, nalijeme navrch rovnoměrně náš tvaroh a vrátíme to do trouby na dalších 15 minut.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me