Foto: Pixabay

Jako první je potřeba ujasnit si jednu věc. Pokud vy sama máte nadváhu, musíte zákonitě počítat s tím, že i v oblasti obličeje a tváří se tato nadváha projeví. Na druhou stranu existuje mnoho případů, kdy máte postavu dle BMI v pořádku, ale obličej je jak od barokního andělíčka. V tomto případě musíte přistoupit k jistým změnám v jídelníčku.

ODVODNĚNÍ JE ZÁKLAD

O tom, že každý musí hodně pít a dodržovat pitný režim ví asi každý. Málokdo je ale schopen dodržovat skutečně pravidelný pitný režim a také dodržovat správné množství tekutin. Právě extrémní nedostatek nebo nadbytek může vyvolat obrannou reakci těla, kdy tuto vodu zadržuje pro případný stav nouze.

Stačí jediná věc, dejte zkrátka tělu najevo, že se nemusí bát a dodržujte pravidelný pitný režim. K pití je pak naprosto nejvhodnější čistá voda s citronem nebo klidně s bylinkami. Vhodné jsou také bylinkové čaje nebo čaje na podporu ledvin a detoxikaci těla. Ani nemusíme zmiňovat, že odvodnění nepomáhá nadměrná konzumace alkoholických nápojů nebo probdělé noci.

VYNECHTE SŮL

S nadměrným zadržováním vody v těle souvisí i nadměrná konzumace soli, která tuto vodu na sebe váže. Je možné, že si polévku ani jídlo nedosolujete a myslíte si, že se vás tento odstavec vůbec netýká. Omyl je pravdou. Sůl může být i skrytá v několika běžných potravinách, jako jsou buráky, tavený sýr či uzeniny. Sůl se ale také může nacházet ve sladkých sušenkách.

Doporučená denní dávka soli pro průměrného dospělého člověka je stanovena na 5 g, což je necelá čajová lžička. Velké množství soli v potravinách nemusí být zodpovědná jen za zavodnění, obezitu, ale také za nárůst rizika hypertenze. Zkrátka zkuste vynechat velké množství soli ze svého jídelníčku a nahraďte ji třeba bylinkami nebo česnekem.

ZLOBIT MŮŽE I LEPEK A LAKTÓZA

Za napuchlou tváří můžeme hledat i lepek a laktózu, které se vyskytují v sóji, kukuřici nebo mléčných výrobcích. Vyhnout byste se měla také doslazovaným jogurtům i dalším skrytým cukrům. Naopak hubnutí ve tvářích můžeme podpořit potravinami bohatými na draslík a vápník, jako jsou banány, švestky, meruňky, vlašské ořechy, zázvor, cuketu, kokos, řepu nebo citron.

BEZ KVALITNÍHO SPÁNKU TO NEPŮJDE

Kvalitním spánkem dochází k regeneraci našeho organismu. Těžko tak můžete chtít zhubnout ve tváři, když budete ponocovat a pracovat dlouho do noci nebo flámovat. Možná se nedostatek spánku neprojeví hned, ale během několika let to na svém těle jistě pocítíte a nebude se jednat jen o odulý obličej, ale hrozí i hypertenze či problémy s cukrovkou a obezitou.

Foto: Pixabay

OBLIČEJOVÉ CVIKY VÁM POMOHOU OD VRÁSEK

Existuje mnoho kurzů obličejové gymnastiky a musíme přiznat, že ta vás sama o sobě tuku ve tvářích nezbaví, ale za to vám pomůže od projevů stáří a vrásek ve tvářích. Můžete vyzkoušet základní cviky vyslovováním písmen „x“, „u“ a „kvé“. Zkuste artikulovat až přehnaně, až budete cítit, že se vám vypíná kůže ve tvářích a vydržet v tomto napětí.

MASÁŽ OBLIČEJE MŮŽE TAKÉ POMOCI

Masáž obličeje má výhodu v tom, že si ji můžeme provádět sami. Ve tváři se navíc, stejně jako všude po těle, hromadí pod kůží lymfatická tekutina. Obličej můžete oživit tím, že si ho lehce proklepáme bříšky prstů. Tím lehce prokrvíte tvář pomůžete lymfatickým uzlinám.

Oteklá tvář může taky být projevem některých nemocí, jako jsou hormonální nemoci spojené se štítnou žlázou, ledvin či jater. Nateklé tváře mohou být způsobeny například i hormonální antikoncepcí či léky, které mají jako vedlejší účinek zadržování vody. Může se ale stát, že nic z výše uvedeného vám zkrátka nezabere, a v tomto případě vás vyzýváme, abyste urychleně navštívili lékaře.

Zdroj: Zeny.cz (odkaz)