Nejlepší gulášová polévka z mletého masa

Nejlepší gulášová polévka z mletého masa

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

60

minut
Kalorie

49

kcal

Suroviny

  • 4 cibule

  • 4 kuličky nového koření

  • 1 ČL kmínu

  • pepř

  • sůl

  • 0,5 kg mletého hovězího masa

  • 3 stroužky česneku

  • 1 PL majoránky

  • 1 PL mleté papriky

Postup

  • Na troše oleje opečeme cibuli, přidáme nové koření, kmín, osolíme a opepříme. Vše opečeme do hněda.

  • Když je cibule opečená, přidáme mleté maso a opékáme dál.

  • Maso musíme obracečkou rozdělit na jednotlivé kousky. Po upečení přidáme nastrouhané stroužky česneku.

  • Po minutce přidáme mletou papriku a můžeme i chilli a samozřejmě drunutou majoránku.

  • Když zarestujeme papriku, což trvá asi minutu či dvě, tak celou polévku zalijeme vodou nebo vývarem.

  • Poté přidáme na kostky nakrájené brambory a celé přivedeme k varu. Dále přidáme jednu bramboru nastrouhanou, kterou to zároveň zahustíme. Vaříme, dokud není maso a brambory uvařené do měkka.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me