Foto: Pixabay

Priority každého člověka jsou různé, někdo má jako hlavní životní prioritu zaměstnání a kariéru, kdežto druhý chce být doma s rodinou a pracuje jen proto, aby mohl zaplatit nájem. Tak či onak je jasné, že všichni potřebujeme mít nějaký příjem. Někomu vyhovuje být v zaměstnaneckém poměru a nevadí mu, že má nad sebou šéfa, udělá si svou práci a jde domů.

V koutku duše ale mnoho pracujících lidí chce mít vlastní společnost, která bude vyrábět produkty či dodávat služby, ale bojí se toho velkého kroku vytvoření vlastní společnosti s ručením omezením. S tím nesouvisí jenom rozhodnutí založit si vlastní obchodní společnost, ale také běhání po úřadech a vyřizování všech náležitostí.

Mezi hlavní starosti pak patří sídlo firmy, které musí být zaneseno do obchodního rejstříku. V případě, že budou mít svůj business postavený na online provozu ani žádnou dílnu či kancelář nepotřebují. Jako sídlo firmy ale nechtějí uvádět svou osobní adresu už jen pro ochranu soukromí či z toho důvodu, že společnost s ručením omezením ručí pouze do výše svého majetku, který se většinou vyskytuje na adrese sídla firmy.

Existuje naštěstí velice jednoduchá pomoc – jde tzv. virtuální sídla, kde si jednoduše zřídíte své sídlo a kde vám navíc nabídnou i další služby, jako je fungující recepce, wi-fi, pronájem reálné kanceláře, vyzvedávání dopisů a jejich přeposílání na vaši adresu, atd. Zároveň můžete dodat vaší společnosti trochu exkluzivity tím, že vaše sídlo bude mít prestižní adresu, jako virtuální sídlo Praha 1 nebo virtuální sídlo Praha 2.

Toto virtuální sídlo samozřejmě není myšleno jen pro obchodní společnosti, ale mohou ho využít i OSVČ, a to z celé republiky. Rozhodně se všichni, kteří již mají zřízené své virtuální sídlo, shodují, že jim to pomáhá minimalizovat náklady na provoz reálného sídla a zároveň usnadňuje s organizací administrativy.