Vanilkové rohlíčky s poctivou chutí

Vanilkové rohlíčky jsou klasickým vánočním cukrovím, ale většinou bývá problém s tím, že se rozpadají. Tyto se nikdy nezlomí, ale zároveň jsou křehké a vláčné. Jejich chuť je tak vyvedená, že je sezobete přímo z plechu.

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Vanilkové rohlíčky s poctivou chutí

Počet porcí

10

porcí
Doba přípravy

15

minut
Kalorie

370

kcal

Suroviny

  • 150g vlašských ořechů

  • 250g nízkotučného tvarohu

  • 100g másla

  • 2 vejce

  • 1/2 vanilkového lusku

  • 200g celozrnné hrubé mouky

Postup

  • vanilkový lusk rozpůlíme a vyškrábeme z něj ostrou stranou nože vanilková semínka, která dáme do mísy.

  • přidáme na jemno namleté vlašské ořechy, tvaroh, máslo, vejce  a mouku a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. 

  • vytvarujeme dlouhý vál, ze kterého nakrájíme centimetrová kola. Ty pak vyválíme do malých háďat a stočíme do rohlíčku. 

  • vytvarované rohlíčky dáme na vymazaný plech nebo na pečící papír a pečeme na 170 stupňů po dobu deseti minutek.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz
    ARCHIV ČLÁNKŮ