Foto: Pixabay

V současné době je celý problém ještě více umocněn, a to díky nošení roušek. Pokud totiž chcete mít roušku a zároveň brýle, tak je budete mít zamlžené prakticky neustále. Většina lidí tak brýle stále sundává a neustále čistí speciálním hadříčkem. Naštěstí existují osvědčené postupy a tipy, které znaly již naše babičky.

Mýdlo a voda

Použití obyčejného tvrdého kostkového mýdla a vody je asi ten nejoblíbenější a nejpoužívanější způsob. V praxi je to jednoduché, protože stačí omýt sklíčka mýdlovou vodou a poté je nechat volně uschnout. Následně své brýle jen přetřete suchým hadříkem ideálně z mikrovlákna.

Hadříky z mikrovlákna bývají obvykle součástí brýlí zdarma, ale dají se samozřejmě i zakoupit v jakékoliv optice. Důležité nicméně je, aby hadřík byl skutečně z tohoto materiálu, protože ten nepoškodí a nepoškrábe sklíčka. Princip této metody spočívá v tom, že mýdlo dokáže snížit povrchové napětí na sklíčkách a tím zabraňuje vytvoření mlhy. Jinými slovy se jen těžko může uchytit mlha na mýdlovém filmu.

Foto: Pixabay

Pěna na holení

Jedním z dalších tipů je použití obyčejné pěny na holení. Musíte si jen vzít trošku pěny a opatrně ji nanést na vaše brýle. Pěna na holení totiž obsahuje glycerin, který dokáže vytvořit jakýsi ochranný povlak. Nechte pěnu několik minut působit a pak ji opláchněte čistou vodou a nechte volně uschnout.

Speciální sprej proti zamlžení

Dalším řešením je samozřejmě použít některý ze speciálních sprejů, které se proti tomu vyrábějí. Lidé to však příliš nepoužívají, protože tento způsob samozřejmě stojí nějaké drobné peníze, kdežto ostatní metody jsou prakticky zadarmo. Tento však funguje s jistotou.

Jde navíc o nejrychlejší a nejelegantnější způsob, jak si můžete pomoci. Těžko si jako obchodní zástupce budete v práci patlat pěnu na holení na brýle a čekat, až vám samovolně oschnou. Efekt je pak podobný, jako v případě mýdlové vody, protože sprej dokáže rychle snížit povrchové napětí na brýlích. Důležité je si při nákupu spreje dát pozor, abyste zakoupili právě ten, který je určen pro váš typ brýlí a sklíček.

Zdroj: prima-receptar.cz (odkaz)