Foto: poskytnuto inzerentem

7 praktických způsobů, jak mohou maminky pořizovat každodenní fotografie doma

Zaměřte se na Osvětlení

Osvětlení je jedním z nejdůležitějších aspektů fotografie. Ať už fotíte venku nebo uvnitř, věnujte pozornost osvětlení. Přirozené světlo je často nejlepší volbou, proto se snažte fotit u okna nebo venku během zlaté hodiny (hodinu po východu slunce nebo hodinu před západem). Pokud fotíte v interiéru, zkuste k osvětlení objektů použít lampy nebo stropní světla. Nepoužívejte blesk, protože může vytvářet ostré stíny a vymývat barvy.

Dostaňte se na úroveň svého dítěte

Chcete-li zachytit autentické a krásné fotografie svých dětí, snižte se na jejich úroveň. Poklekněte nebo si lehněte na zem a pořiďte fotografie z jejich perspektivy. To může pomoci vytvořit osobnější a emotivnější spojení s fotografií a v divákovi vyvolat pocit, že je součástí okamžiku.

Použijte pravidlo třetin

Všichni možná známe pravidlo třetin, které je základním principem fotografie. To znamená rozdělit obrazovku vašeho telefonu na třetiny jak vertikálně, tak horizontálně. Při fotografování se pokuste objekty zarovnat podél těchto čar nebo tam, kde se protínají. To může pomoci vytvořit vizuálně zajímavější kompozici a přitáhnout pozornost diváka k důležitým částem fotografie.

Pořiďte upřímné záběry

Některé z nejlepších fotografií jsou často neplánované a spontánní. Pokuste se zachytit upřímné momenty vaší rodiny, jako je společné hraní nebo smích. Tyto typy fotografií mohou pomoci zachytit podstatu vaší rodiny a vytvořit vzpomínky, které vydrží na celý život.

Experimentujte s různými perspektivami

Je to vždy skvělý způsob, jak při fotografování experimentovat s různými úhly a perspektivami. Zkuste fotografovat shora nebo zespodu nebo nakloňte telefon, abyste vytvořili diagonální čáry. Tyto typy technik mohou vašim fotografiím dodat hloubku a zajímavost.

Použijte režim na výšku

Většina smartphonů je nyní vybavena funkcí portrétního režimu, která může pomoci vytvořit na fotografiích nádherný bokeh efekt (rozmazané pozadí). To může pomoci vašim objektům vyniknout a vytvořit profesionálnější fotografii. HONOR nejnovější vlajkový telefon Magic 5 Pro je skvělou ukázkou portrétní fotografie. Honor Magic 5 Pro podporuje také mnoho dalších režimů snímání, jako je fotografování AI a super širokoúhlý záběr. Pokud je to možné, experimentujte s tímto telefonem a zjistěte, jak může vylepšit vaše fotografie.

Upravte své fotografie

Po nafocení se je nebojte upravit, aby vypadaly ještě lépe. K dispozici je mnoho aplikací, které mohou pomoci vylepšit vaše fotografie, jako je úprava jasu, kontrastu nebo sytosti. Můžete také oříznout své fotografie nebo přidat filtry a vytvořit tak jedinečný vzhled.

Závěrečná slova

Závěrem lze říci, že pořizování fotografií mistrovských děl pomocí smartphonu není tak obtížné, jak se může zdát. S trochou cviku a citem pro detail můžete zachytit krásné momenty vaší rodiny, které vám vydrží po celý život. Nezapomeňte se zaměřit na osvětlení, snížit se na úroveň svého dítěte, používat pravidlo třetin, pořizovat upřímné záběry, experimentovat s úhly a perspektivami, používat režim na výšku a upravovat své fotografie. S těmito tipy budete na dobré cestě k pořizování úžasných fotografií vaší rodiny.