Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

Břišní partie jsou jednou z nejproblémovějších oblastí těla, se kterými se mnoho lidí potýká. Ať už jste začátečník nebo pokročilý ve cvičení, posilování břišních svalů je často nedílnou součástí každodenního tréninkového režimu. Hledání správného nástroje na dosažení efektivního posilování břišního svalstva může být obtížné. Avšak, právě tady přichází na scénu CRIVIT Posilovač břišních svalů, multifunkční tréninkový přístroj, který nabízí komplexní a efektivní řešení pro všechny vaše potřeby.

VZHLED

Celé zařízení přijde v relativně malé krabici složené na několik dílů. Po rozbalení a sestavení máte k dispozici stroj, který připomíná jakousi kolébku. Na spodní straně je pak koženkový polštářek černé barvy s logem Crivit. Na stranách kousek od polštářku jsou pak molitanová madla na držení.

Od madel pak vede jen zakroucená pevná a bytelná tyč, která je na vrchní straně vybavena opět změkčenými úchyty. Celé zařízení pak má rozměry po sestavení 70 x 66 x 68 cm a samotná opěrka hlavy či polštářek má 23 x 6 x 19 cm. Celý stroj je pak poměrně bytelný a robustní, a to i přes relativně nízkou váhu 3,72 kg.

Za nás tak musíme ocenit množství změkčených ploch a držadel, protože při pravidelném a dlouhodobém cvičení je riziko vzniku třeba mozolů. Další věcí, která se nám velice líbila je i skladnost. Většina lidí, kteří bydlí třeba v panelovém domě, mají problém s místem.

To je nutí platit si drahé předplatné do fitness centra, protože se domnívají, že se k nim domů posilovna nevejde. Není to ale pravda. Ve složeném stavu zabírá krabice 50 x 46 x 11 cm a není tak žádný problém uschovat tento stroj třeba pod postelý nebo za skříní. Jako poslední bychom měli zmínit ještě nosnost, která je 110 kg, což je dostačující i pro vzrostlého muže.

Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

FUNKCE

Jak již samotný název napovídá, tak jednou z klíčových vlastností tohoto posilovače je jeho schopnost posilovat břišní svalstvo z různých úhlů. Nejde však o pouhé shyby, při kterých posilujete jen přímé břišní svalstvo a navíc si dost často můžete ještě poškodit krční svaly tím, jak tam máte zapřené ruce.

Zde můžete posilovat břišní svalstvo bezpečně, a to nejen přímé, ale i šikmé. Možnost otočení pro cvičení kliků a dipů je skvělou inovací, která umožňuje různorodost cvičení a tím pádem zajišťuje komplexní zapojení břišních svalů. Díky tomu budete moci cvičit nejen horní, střední, ale i dolní břišní partie, což vám pomůže dosáhnout rovnoměrného a esteticky působivého výsledku.

Další zásadní výhodou CRIVIT Posilovače břišních svalů je jeho ergonomický design, který klade velký důraz na pohodlí během tréninku. Odnímatelné polstrování pro hlavu a šíji je skvělým doplňkem, který poskytuje optimální oporu a uvolnění krční páteře. To je zvláště důležité při delších tréninkových sezeních, kdy je nutné minimalizovat riziko vzniku nepříjemných pocitů nebo bolesti.

Dále je CRIVIT Posilovač břišních svalů vybaven přídavným polstrováním podpěrek pro paže, což vám umožní pohodlné cvičení a podpoří vaši správnou techniku při provádění cviků. Toto polstrování také pomáhá snížit tlak na ramena a paže, čímž se minimalizuje únava a riziko zranění.

Konstrukce tohoto posilovače je dalším klíčovým prvkem, který stojí za zmínku. Jeho stabilní ocelová konstrukce zajišťuje pevnost a odolnost, což je důležité pro bezpečnost během tréninku. Komfortní polstrovaná madla dále zvyšují pohodlí a ergonomii při cvičení. Výrobce je také velmi nápomocný tím, že k posilovači dodává návod a příklady cvičení, což jistě velice pomůže zejména nováčkům. Je naprosto nezbytné vědět, jak cvičit, abyste si neublížili.

ZÁVĚR

Na závěr musím přiznat, že i já jsem se dost natrápil v minulosti v oblasti břišních partií a vyzkoušel jsem nejrůznější stroje a zařízení. Proto si myslím, že mé hodnocení může být bráno jako objektivní. Tento stroj stojí doslova pár stovek a jeho pořizovací cena je nižší než cena do fitness centra.

Výměnnou za to je vám bytelný ocelový stroj, který vám umožní bezpečně a efektivně cvičit a posilovat vaše problémové partie. Za nás můžeme pozitivně hodnotit množství polstrovaných odnímatelných prvků, ergonomický design, stabilitu a hlavně možnost složení do malé krabice. Rozhodně ale můžeme s čistým svědomím doporučit tento produkt každému, kdo chce buď zhubnout nebo si jen své břišní svaly udržovat v kondici.

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky, informace poskytnuté společností Lidl