Foto: Freepik

V našich krajích není vůbec nic divného na tom, když si namažete krajíc chleba máslem a dáte si na něj šunku a sýr. Dokonce bych si dovolil prohlásit, že většina svačin, co si děláme do práce či dětem do školy se skládá právě z toho, že namažeme krajíc chleba máslem a na to dáme šunku či sýr.

To, co se ale zdá být normální v jedné zemi, může být divné v druhé zemi. To ostatně potvrdilo i nedávno zveřejněné video na sociálních sítích. V tomto videu Američané doslova žasnou nad tím, že konzumují sendvič. Možná si říkáte, co je na obyčejném sendviči? No, pro nás nic, ale pro Američany všechno. Je totiž namazaný máslem.

Na tuto novinku v podobě možnosti namazat máslo na chleba upozornila influencerka Amanda Rollins. Její video, ve které vyjadřuje svůj údiv nad tím, jak lidé přidávají do sendviče máslo je až virální. Amanda žije v Paříži a ve svém videu zdůrazňovala, že to, co dělá, je vlastně běžnou praxí ve Francii.

Foto: Freepik

Doslova Amanda prohlásila: „Napadlo mě, že Francouzi dělají strašně divnou věc. To by vám připadalo divné. Tohle je máslo. To, co dělají, je jako klasický sendvič, ale dávají tam šunku, sýr a máslo.“ Nejzajímavější ale samozřejmě bylo, že Amanda byla překvapená, že máslo na sendviči chutnalo dobře.

Pro většinu lidí to může být sice samozřejmé, ale pro Američany to je zřejmě naprosto revoluční. Podle Amandy je pro kohokoliv mimo USA tato věc naprosto normální, ale pro lidi z USA je to revoluční potravinový hack. Poměrně rozmanité byly i komentáře, kde se lidé podivovali nad tím, že Američané teprve teď objevují hlavní použití másla.

Zdroj: Unilad.com (odkaz)