Foto: Freepik

Budík

Řada z nás ještě používá klasické analogové budíky. Na ty také nesmíte zapomenout, nebo se stane, že vstanete pozdě do práce. Jednoduše vám začne zvonit až o hodinu později. V některých případech mají budíky a hodiny řízené nastavování času rádiem a dokáží se změnit sami.

Auto hodiny

Na co lidé často zapomínají jsou ale hodiny ve vašem autě. Ve většině případů se hodiny ve vašem autě sami nedokáží změnit. Změna je ale poměrně jednoduchá, protože by mělo stačit vstoupit do nastavení informačního panelu a zde již bude pravděpodobně někde odkaz na nastavení hodin. Jestliže to nemůžete najít, doporučujeme nahlédnout do manuálu k vozu.

Topení a ohřev vody

Chytré regulátory teploty u ústředního topení mají nastavený rozvrh, kdy se mají sepnout. Sepnutí pak tedy nevychází jen z okolní teploty, ale právě i z času, kdy lidé chtějí mít doma teplo poté, co přijdou z práce domů. Pokud ale nenastavíte správný čas, přijdete a topení nebude ještě sepnuté.

Mikrovlnná trouba

I když to někteří možná ani nevnímají, tak čas ukazuje i většina mikrovlnných trub. Když už budeme v neděli přeřizovat čas u všech spotřebičů, neměli bychom zapomínat ani na mikrovlnnou troubu.

Chytrá světla a chytrá domácnost

Chytrá domácnost je dnes velice populární a dokáže automatizovat a usnadnit život, pokud jí máte dobře nastavenou. Jako bonus můžete i ušetřit nemalé peníze. Znovu se ale dostáváme k tomu, že po změně času bude potřeba přenastavit čas i ve vaší chytré domácnosti, nebo se vám celý koncept „rozpadne“ a chytrá domácnost ztratí svůj smysl.

Foto: Freepik

Trouba

Řada lidí si dá jídlo do trouby a nastaví si, že chce, aby se trouba zapnula až hodinu před tím, než se mají vzbudit. K snídani tak mohou mít čerstvě upečenou bábovku. Trouby si ale sami neumí přenastavit čas, a proto je zapotřebí znovu otevřít nastavení trouby a změnit čas.

Mobilní telefon

Zde doporučujeme, abyste si v nastavení vašeho mobilního telefonu aktivovatli změnu zimního a letního času. V tomto případě se vám čas v mobilním telefonu změní sám. Může se ale stát, že tuto funkci nemáte aktivní a v tomto případě musíte změnit čas na mobilním telefonu manuálně.

Chytrá TV

U většiny modelů se díky jejich připojení k internetu setkáváme s tím, že si dokáží nastavit nový čas sami. Starší a levnější modely ale tuto funkci mít nemusí, a proto je dobré se ujistit, zda musíte nastavit nový čas manuálně nebo zda si TV poradí sama.

Chytré hodinky

U chyrtých hodinek je to podobné, jako u chytrých televizorů. Většina hodinek si pravděpodobně synchronizuje čas s vaším mobilním telefonem, ale některé mohou stále vyžadovat manuální zásah uživatele. Přesný návod opět nalezente v manuálu k vašemu konkrétnímu modelu.

Zdroj: theSun.co.uk (odkaz)