Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

V blízké budoucnosti zde představíme detailní princip fungování této vymoženosti a na našem kanále na YouTube budou vycházet nejrůznější recepty a tipy na přípravu zdravých jídel právě v horkovzdušné fritéze. V našem případě budeme používat novinku na trhu v podobě PHHG 7000 od společnosti Philco. Nejdříve si ji ale trochu představíme. Nejde ale o recenzi, ta vyjde za pár dní. Jedná se jen o představení a popis funkcí.

Více možností, více užitku

Horkovzdušná fritéza od Philca nabízí 12 funkcí. To umožňuje širokou škálu možností při přípravě jídel. Od vaření v páře po sušení potravin, tento všestranný spotřebič umožňuje doslova cokoli. Široký teplotní rozsah od 50 do 230°C a možnost přesného nastavení teploty a délky přípravy poskytuje kontrolu nad každým pokrmem. Velký ovládací panel s LED displejem usnadňuje ovládání a sledování průběhu přípravy.

Pohodlné vaření

Philco PHHG 7000 není jen o funkcích, ale také o pohodlí. Skleněný průzor s osvětlením vám umožňuje sledovat každý krok přípravy jídla bez potřeby otevírat horní víko fritézy. Horní konvekční topné těleso a spodní topná deska s nepřilnavým povrchem zajistí rovnoměrné tepelné rozložení a dokonalé výsledky. A po dokončení programu se fritéza automaticky vypne, což znamená, že nemusíte trávit čas tím, že byste se báli přepečení jídla. Navíc je čištění po vychladnutí snadné díky vyjímatelným částem.

Efektivita a snadná údržba

Philco PHHG 7000 by teoreticky mělo umožnit vcelku rychlé a pohodlné vaření. Na první pohled musím ocenit množství možností pro přípravu jídla i přednastavené programy, kdy se fritéza sama po dopečení vypne. Doba přípravy zvoleného pokrmu je kratší a s výrazně menší spotřebou energie než při použití tradiční trouby.

Závěrečné myšlenky

Philco PHHG 7000 se prozatím jeví jako dobrý parťák do kuchyně. Doposud jsem používal klasickou horkovzdušnou troubu, a proto se zaměřím mimo jiné i na porovnání těchto dvou kategorií kuchyňských spotřebičů. Postupně bych chtěl vyzkoušet všechny způsoby přípravy, které tento model umožňuje. Je to vskutku revoluční, protože horkovzdušné fritézy byly doposud jen na smažení. Tato umožňuje i pečení, grilování, dušení, sušení a dokonce i vaření v páře. Můžu vám proto jen doporučit sledovat náš magazin a YouTube kanál, kde se budou objevovat další videa související s horkovzdušnou fritézou a přípravou pokrmů v ní.

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky, informace poskytnuté společností Philco