Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Můj problém se ještě zvětšil, když jsem potřeboval zajistit teplé jídlo i pro mé dítě. Ačkoli mám rád vaření, někdy je to jednoduše zbytečné zdržování. Proto jsem hledal efektivní řešení a narazil jsem na termosku na jídlo od společnosti Naturehike.

Termosky na pití jsou běžné, ale termoska na jídlo je méně známá. Přesto princip uchovávání tepla je stejný. Většina lidí spojuje termosky s teplými nápoji a jídly, ale já je využívám i v létě. Pokud si chcete třeba vychladit těstovinový salát s tuňákem, obvykle riskujete, že se zkazí.

Avšak když ho dáte do termosky, můžete si ho uchovat i v horkých letních dnech a nic se s ním nestane. Hlavním rozdílem je v průměru termosky; termosky na nápoje jsou obvykle úzké, zatímco termosky na jídlo jsou širší. Konkrétně tato termoska, kterou mám k dispozici, má navíc termo obal a praktické ramenní popruhy.

Tato termoska je vyrobena z nerezové oceli, která je bezpečná pro kontakt s potravinami. Tato ocel je známá svou odolností a schopností udržet teplotu jídla po delší dobu. Osobně jsem provedl testy, abych ověřil, jak dlouho termoska udrží teplotu.

Naplnil jsem ji vařící vodou o teplotě 93°C. Po 6 hodinách voda stále držela teplotu 75°C a po 8 hodinách se teplota snížila na 62°C, což je skvělý výsledek. Doporučuje se před použitím buď nahřát termosku teplou vodou nebo ji ochladit ledovou vodou, což výrazně zlepší tepelnou izolaci.

Jinými slovy, tato termoska dokáže udržet teplé jídlo po celý den. K tomu dodává cestovní pouzdro s ramenním popruhem a stahovatelnou horní částí, což usnadňuje přenášení a skladování. Navíc je dodávána se skládací lžící, což je velmi praktický doplněk, který vám ušetří starosti s příborem.

Co se týče rozměrů, termoska má rozměry 9,5×15,5×7,6 cm bez pouzdra a objem 500 ml, což je dostatek pro jedno jídlo. Její váha 460 g ji řadí mezi lehčí varianty termosek této velikosti. Objem 500 ml je dostačující pro dvě osoby na polévku nebo pro tři osoby na fazole.

Celkově řečeno, termoska na jídlo od Naturehike je skvělou volbou pro ty, kdo hledají spolehlivý a praktický způsob uchování teploty jídel doma, v práci nebo na cestách či při outdoorových aktivitách. Její robustní konstrukce, vysoká tepelná izolace a praktické doplňky ji činí atraktivním a funkčním pomocníkem pro každodenní použití. Doporučuji ji, protože splnila a dokonce předčila mé očekávání.

Děkujeme za spolupráci s obchodem Naturehikecz.cz

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky