Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Velikonoční nádivka s krůtím masem
4
servings60
149
kcalSuroviny
200g celozrnného toastového chleba
250g eidamu
300g krůtích prsou
2 mrkve
2 nízkotučného mléka
1 nízkotučný jogurt
100g hrášku
3 stroužky česneku
3 bílky
3 žloutky
1 porek
olej
sůl
pepř
Postup
Krůtí maso nakrájíme na malé nudličky, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný česnek a jogurt. Vše pořádně promícháme.
Dále přidáme hrášek, na malé kostičky nakrájenou mrkev, najemno nasekaný pórek, na kostičky nakrájený sýr a vše opět promícháme.
V jiné míse si v mléku rozmícháme žloutky a špetku soli. Poté do mléka vložíme na kostičky nakrájený toastový chléb tak, aby se celý nasákl.
V další míse si pak do bílku přidáme sůl a pepř a vyšleháme si sníh.
Nyní smícháme první směs s rozmočenými kostkami toastového chleba a po promíchání opatrně zamícháme i sníh.
Vše přendáme do vymazaného pekáčku a dáme péct na 170 stupňů na 30-60 minut v závislosti na tom, jak vysokou nádivku máme a jak peče naše trouba.