Jsem úplně obyčejný kluk, který si do svých cca 23 let držel krásných 85kg, chodil do posilovny, žil zdravě a rád chodil do přírody na dlouhé túry. I když u mne nenastala závratná změna v životě, začal jsem nezřízeně tloustnout, až se ručička na váze zastavila na 130 kg. Díky tomu se samozřejmě objevila řada nemocí, jako je cukrovka, nemoci srdce, polyneuropatie, atd. 

Začal jsem tedy docházet k doktorům, kteří mi zprvu ani nevěřili, že cukrovku mám. Poté, co se mi je povedlo přesvědčit, když jsem donesl glukometr s průměrnou hodnotou okolo 15, jsem začal jíst jeden prášek za druhým. To máte na cukrovku, na nervy, na nohy, atd… Nakonec jsem skončil u 6 prášků hnedka po ránu. 

Poslední dobou se mi zhoršoval stav již dramaticky. Téměř po každém jídle jsem měl velké nepřekonatelné křeče v dutině břišní a co hůř, nestrávené jídlo se mi vracelo zpět, a to i v noci během spánku, což bylo to nejhorší. Kolikrát jsem se v noci nadechl a vdechl u toho své zvratky. Řekl jsem si, že to takto dál nejde. Že musím něco udělat. 

Do té doby jsem držel jen nízkosacharidovou dietu a držel jsem si svých 100g sacharidů denně – opravdu poctivě. Nyní jsem ze svého jídelníčku vyndal kompletně maso i uzeniny. Od té doby jsem poprvé za mnoho let začal hubnout. Držím si stále svých 100g sacharidů denně, ale jedná se o vegetariánskou stravu a raw stravu. Po návštěvě obezitologa se mé obavy potvrdili a zjistilo se, že opravdu mé tělo nedokáže zpracovat maso. Díky tomu se mi tuk ukládal všude po těle a nic nefungovalo, jak má. Nyní se mi metabolismus konečně nastartoval a já se cítím jako znovuzrozený. 

Pozoruhodné je, že doposud mne všichni doktoři ujišťovali, že jsem buď psychosomatik nebo že jim lžu a jím daleko více, než tvrdím. Prý je jednoduchá rovnice, že když máte pohyb a jíte málo, musíte zhubnout. Proto jsem byl v jejich očích lhář. S ubývajícími kilogramy odcházela i cukrovka i všechny další nemoci. Z nemocného kluka, který bral čím dál více prášků je tak naprosto zdraví hubený mladík. 

PRÁVĚ TENTO ŽIVOTNÍ STYL A POSTOJ SE VÁM POKUSÍM ZPROSTŘEDKOVAT NA SVÉM FOOD BLOGU