POMAZÁNKY

Šunková pomazánka jako super svačinka aneb k čemu je dobrá zakysaná smetana

Zakysaná smetana je oblíbeným přísadou ve mnoha kuchyních po celém světě. Její bohatá chuť a krémová konzistence ji dělají skvělým doplňkem do různých pokrmů. Ale co možná nevíte, je, že zakysaná smetana má také několik zdravotních benefitů. V tomto článku se podíváme na některé z těchto benefitů a také si ukážeme, jak si zakysanou smetanu můžete připravit doma.

Ultra jednoduchá domácí paštika: na tu z obchodu si již ani nevzpomenete

Paštika je pro většinu lidí pouze ta konzerva, kterou si koupí v obchodě. Neuvědomují si, že výroba domácí paštiky je velice jednoduchá a výsledek je při tom nesrovnatelný. V naší játrové paštice jsme navíc použili brandy, tymián a sušené brusinky, které krásně podtrhují výbornou chut. Když ji jednou vyzkoušíte, na tu z obchodu rychle zapomenete.

Jak začít detox a co to vlastně je? Poradíme lahodnou zeleninovou pomazánku do začátku

I když je již několik dní venku krásné jarní počasí a po sněhu nejsou ani památky, naše tělo se stejně jako příroda teprve probouzí k životu. Začíná se v nás probouzet energie a je potřeba se zaměřit na lehkou jarní očistu či detox. O detoxu slýcháme ze všech stran a mnohdy se jedná o nesmyslně kruté jídelníčky, kdy pijete rozmixovanou řasu chlorellu a jíte jen syrovou zeleninu. My vám v dnešní článku nabídneme variantu, která vás neomezí, ale na které si pochutnáte.

Pomazánka podle hospodského Pálivce ze Švejka

Pomazánka “pálivec” je tradiční pomazánkou zakořeněnou již v ČSN. Tato verze je ideální k pivu, ale díky malému množství chilli si ji můžou dát i ženy. Je vhodná na jakékoliv chlebíčky či jednohubky a její výhodou je, že je zároveň i pro vegetariány, kteří si ji mohou ozdobit jen paprikou.

Přidat na Seznam.cz

AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

DALŠÍ ČASOPISY

IT pro Tebe

ARCHIV ČLÁNKŮ